Organizatorii Eurovision au confirmat recent data desfășurării finalei Concursului Eurovision Junior 2013, care se va ține anul acesta la Kiev, în Ucraina – este vorba despre 30 noiembrie. Concursul Eurovision dedicat copiilor a avut loc întotdeauna în ultimele săptămâni din noiembrie sau în prima săptămână din decembrie. Organizatorii au decis că a 11-a ediție a show-ului o vom admira pe 30 noiembrie. Spectacolul va fi difuzat de la Kiev, Ucraina și va fi organizat de către radioteleviziunea publică ucraineană NTU.

Arena de concurs nu a fost încă aleasă, deși organizatorii promiteau să facă acest lucru până acum 10 zile.

Anul trecut, Junior Eurovision Song Contest a fost câștigat de Anastasiya Petryk, cu piesa „Nebo”. Spre deosebire de Eurovision Song Contest, câștigătorul concursului nu primește automat și dreptul de a găzdui următoarea ediție.

 

 

Interpretul gazdă este decis într-un proces de licitație și este supravegheat de către Grupul de coordonare, care este alcătuit din reprezentanții radiodifuzorilor din toată Europa.

Republica Moldova participă în cadrul concursului Junior Eurovision deja al 4-lea an consecutiv. Anul trecut, țara noastră a fost reprezentată de către Denis Midone cu piesa „Toate vor fi”. Încă nu se știe cine ne va reprezenta în acest an.

Sursa: Junioreurovision.tv

Sursa foto: Junioreurovision.tv

Distribuie articolul: