Ester Peony e câștigătoarea selecţiei naţionale Eurovision România, cu piesa „On a Sunday” (n.r – Într-o duminică), şi își va reprezenta țara la competiţia desfășurată în acest sn la Tel Aviv în luna mai. Artista a declarat că este emoţionată, selecţia fiind pentru ea „o mare încercare”, notează Agora.md.

„Sunt foarte emoționată. Vreau să le transmit tuturor participanților că au fost superbi. Mulțumesc juriului, multumesc România! Ne vedem în Israel!” a declarat Ester.

Ester Peony a câştigat încă înainte de a fi anunțat rezultatul televotingului, după ce a primit cele mai multe puncte din partea juriului.

Reprezentantul României la Eurovision 2019 a fost ales de un juriu internaţional format din jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul ESC. Din juriu a făcut parte şi celebrul artist moldovean Alex Calancea. Finala Eurovision (etapa națională) s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) şi Laura Bretan cu „Dear Father” (48 de puncte) au fost primele trei piese în ordinea preferinţelor juriului.

Ascultă mai jos piesa care va reprezenta România la Eurovision 2019!

Pe locul secund s-a clasat Laura Bretan cu piesa „Dear Father”. Ascultă mai jos piesa interpretată de Laura, câștigătoarea concursului Românii au Talent în 2016:

12 piese au participat duminică seara la Finala Selecției Naționale Eurovision 2019. Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Vă reamintim că în 2018, România nu s-a calificat în finala Eurovision Song Contest, cand a fost reprezentată de The Huamans.