În perioada 1-23 septembrie “LeaderSHE – Young Women Leaders Academy” selectează participante pentru a II-a ediție a proiectului. 50 de tinere cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani din Chişinău şi Comrat urmează să participe în proiect. Din această toamnă “LeaderSHE-Young Women Leaders Academy” se extinde, ajungând şi la Comrat. Potrivit iniţiatorilor, proiectul are rolul de a dezvolta capacităţile de lider al tinerelor şi contribuie la dezvoltarea democraţiei participative în Republica Moldova. Obiectivul major al proiectului este de a dezvolta și a sprijini tinerele din ţară în antrenarea abilităților de conducere, auto-descoperire, respectul pentru diversitate, cât și angajamentul civic.

În cadrul proiectului, tinerele participa la traininguri, instruiri şi întâlniri cu femei de succes.
De amintit, că la prima ediţie a proiectului printre invitatele speciale LeaderSHE au fost femei care au făcut carieră în politică, business şi diplomaţie. În calitate de ambasadoare LearderSHE s-au numărat: Vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, Ambasadoarea Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman şi europarlamentara, Elena Băsescu.

Totodată, tinerele participante au avut în calitate de mentori femei de succes din ţară. Printre cele care au venit să-şi împărtăşească din experienţă au fost jurnalistele: Oxana Iuteş şi Stella Jemna, femeile de afaceri: Cristina Trofim, Stela Moldoveanu şi Diana Ignat.

Înscrirea în proiect se face online, data limită de aplicare este 23 septembrie.

Distribuie articolul: