Rulourile de pui cu dovlecel – o mâncare foarte gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat. Concepută special pentru a diversifica bucatele cu piept de pui. Rețeta propusă de teobucătar.ro e delicioasă, vă propunem și vouă să o încercați. Ingrediente:
-un piept de pui fără os,
-1-2 dovlecei mici,
-pătrunjel verde tocat,
-sare,
-piper măcinat,


Preparare:

Spălați dovleceii și tăiați în felii cât mai subțiri după care îi prăjiți pe grătar, 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui spălat și tăiat în felii mari se bate ca pentru șnițele. Se sărează și se piperează bucățile de carne.

 

 

Fiecare bucată se acoperă cu felii de dovlecel, se presară cu pătrunjel tocat și se rulează strâns prinzându-se în una-două scobitori.

De aici gusturile se pot împărți. Rulourile se pot coace la cuptor, unse cu puțin ulei sau se pot prăji pur și simplu în tigaie după ce le-am dat prin ou și pesmet. Varianta dietetică a acestor rulouri este prepararea lor la grătar.

Rulourile de pui cu dovlecel sunt un preparat rapid, cu ingrediente simple și puține, tocmai în ideea de a lăsa să se simtă aroma dovlecelului care prin prăjirea pe grătar capătă o savoare și o dulceața deosebită.

Pofta buna!

Distribuie articolul: