Am privit deseori în copilărie desenul animat cu marinarul Popeye care mânca spanac, dar îl ocoleam mai întotdeauna, căci nu știam cum să-l prepar și nu-l prețuiam. Neavând un gust propriu pronunțat, mă lăsa cam indiferentă și n-am îndrăznit să-l gătesc până acum. Dar am găsit undeva că spanacul este de folos organismului uman și conține multe vitamine și minerale. Așadar, vă propun o rețetă de sezon care nu vă va lăsa indiferenți. Ingrediente pentru o ruladă

  • 300-400 grame spanac
  • 5 ouă
  • 100 grame făină
  • 100 grame cașcaval
  • 250-300 grame brânză de vaci
  • 4 roșii mici
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Spanacul se spală și se fierbein apă 2 -3 minute. Se scoate din apa fierbinte și imediat se pune în apă rece, ca să nu-și schimbe culoarea.

Apoi se scurge bine de apă și se pasează cu mixerul până se mărunțește bine, se adaugă gălbenușurile celor 5 ouă, sare și piper după gust. În plus, adăugăm făina și o lingură de brânză de vaci la spanac, amestecând până se omogenizează compoziția.

Albușurile se bat separat într-o spumă tare și se adauga la aluatul cu spanac, amestecându-se atent, de jos în sus.

Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se răstoarnă amestecul de spanac și se dă la cuptor până se coace. Când e gata se scoate din tavă și se răstoarnă peste o hârtie de copt, presurată cu puțin cașcaval ras. Se lasa să se răcească puțin.

Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci cu cașcavalul ras, sărăm și pipărăm după gust.

Întindem umplutura pe toată suprafața de blat de spanac .
Deasupra brânzei de vaci punem roșiile tăiate în cubulețe mici. Puteți adăuga și puțin usturoi pisat pentru ca să fie mai picant.

Spanacul se rulează și se dă la frigider până la servire, când se taie felii.

Poftă bună!

Recomandarea specialistului

Sergiu Gălușcă, expert în vinuri la Wine bar-ul George II: 
„Plăcinta este un produs culinar universal probabil în toate țările lumii, într-o formă sau alta. Cu adevărat, Rulada cu Spanac este foarte bogată în ioni de Fier, care ajută sistemul nostru imunitar.
De aceea, la Rulada cu Spanac și Brânză se recomandă ceva cu totul și cu totul special, și anume un vin spumant roz. Eu aș alege un Cricova Rosé demisec. Vă explic de ce: Rulada conține brânză, care este o sursă de grăsimi, astfel că vinul spumant va diminua senzația de grăsime.”
Prețul este de 45-55 lei pentru sticla de Spumant natural Cricova Rosé.

Distribuie articolul: