Dacă îţi plac produsele lactate şi branza dulce este în top, atunci notează o reţetă care va deveni una dintre favoritele tale.

Ingrediente:

1 foaie aluat foietaj

500 g brânză dulce de vaci

3 – 4 ouă (depinde cât sunt de mari)

150g zahăr (depinde cât de dulce o doriți)

coajă rasă de la o lămâie

zahăr vanilat

esență de rom (opţional)

3-4 linguri cu stafide

Pentru uns:

1 ou

1 lingură cu smântână

Mod de preparare:

Punem la înmuiat stafidele în esența de rom și le lăsăm până se umflă. Dacă nu avem esența de rom se pot lasă la înmuiat și în apă. În timp ce lăsăm aluatul la decongelat ne ocupam de umplutură.

Amestecăm brânza cu zahărul, zahărul vanilat și ouăle. Mixăm bine și adăugăm coajă de lămâie și la final stafidele. Întindem foaia de aluat și apoi pe ea întindem, cât mai uniform posibil, umplutura. Rulăm. Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și așezăm rulada în ea.

Amestecăm bine un ou cu smântâna și ungem cu acest amestec rulada. Dăm la cuptor și lăsăm până când rulada este frumos rumenită și bine făcută. Scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească, pudrăm cu zahăr și apoi tăiem.

Sursa: gustos.ro