Fiecare dintre voi a observat măcar o dată, pe rețelele de socializare, corpul acestei femei puternice. Rose Siggins este mama a doi copii în ciuda faptului că posedă doar o jumătate de corp, iar medicii i-au interzis să nască, a devenit fericită. Chiar dacă nu are picioare, se deplasează cu mâinile sau cu skateboardul și este o femeie împlinită din toate punctele de vedete. Mai multe detalii despre povestea incredibilă a acestei femei, aflați mai jos.

Siggins suferă de agenezie sacrală – o afecțiune genetică foarte rară. A avut picioarele grav deformate și orientate în direcții opuse. Până la vârsta de doi ani, a rezistat, chiar dacă nu și-a simțit picioarele. Apoi, mama a dus-o la medic pentru a-i solicita părerea, acesta spunându-i că fetița avea nevoie urgentă de amputarea ambelor membre. 

Rose a fost crescută în Pueblo, Colorado, cu fratele său, care suferea de o tulburare mentală, iar atunci când se referă la picioarele sale amputate, femeia spune că părinții săi au făcut o alegere corectă, întrucât nu și-a putut imagina niciodată cum e să fii oprit pentru totdeauna într-un scaun cu rotile.

Rose este femeia care s-a acceptat întotdeauna așa cum este și nu s-a văzut foarte diferită de ceilalți oameni. „Imaginați-vă cum ar atăra o păpușă Barbie, dacă i-ați scoate picioarele. Eu am toate organele importante pentru o femeie și sunt chiar mai scundă și mai compactă”, declară Siggins.

Mare pasiune din viața ei rămân a fi mașinile, pentru că jucăriile reprezentând mașini i-au fost dăruite de tatăl său încă din fragedă copilărie. Când avea 16 ani, părinții săi au cumpărat un automobil și l-au utilat în asemenea mod, încât să-l poată conduce și ea. 

Atunci când a început să frecventeze școala, i s-au propus două proteze care să o ajute să meargă, însă fata a refuzat categoric, alegând să se deplaseze în mâini sau utilizând un skateboard. 

În 1997, l-a cunoscut pe Dave Siggins – bărbatul care avea să-i devină soț foarte curând. Dave a îndrăgit această femei înțeleaptă, pe care a cerut-o în căsătorie doi ani mai târziu. Tortul pe care mireasa l-a avut la nuntă, a fost cu mult mai mare decât ea! Mai mult decât atât, femeia posedă o viață sexuală normală.

Doi ani mai târziu, Rose a aflat că este însărcinată, spre uimirea medicilor, care au declarat că afecțiunea genetică pe care o posedă nu i-ar fi permis să rămână în viață după naștere. Fătul i-ar fi comprimat plămânii. Rose a ales nu viața, ci copilul și a reușit să nască un copil sănătos.

Minunea s-a întâmplat și a doua oară, astfel că RoseMarie a devenit, în scurt timp, și mama unei fetițe. „Copiii mei au cea mai scurtă mamă din lume”, glumește femeia.

O mulțime de oameni cu dizabilități spun că viața le datorează ceva. Eu am fost crescută într-un mediu în care nimeni nu datora nimic nimănui. Te ridici și o faci”, mai spune Rose, femeia care a depășit toate obstacolele din viața ei cu ochii larg deschiși. 

Foto:  PicturePush, Barcroft Media

Distribuie articolul: