După ce sâmbătă, țara noastră și-a ales reprezentanții la Eurovision Song Contest 2018, acum câteva minute și cei de peste Prut au decis învingătorul. Este vorba despre „The Humans”, care vor evolua la Lisabona cu piesa „Goodbye”. ei au fost favoriții publicului, acumulând peste trei mii de voturi.

În Selecția Națională Eurovision România din acest an au participat 15 concurenți. Feli, MIHAI și Claudia Andas sunt doar câțiva dintre ei. În rândul celor care și-au dorit un bilet spre Lisabona s-a numărat și moldoveanul Vladimir Ciobanu, alias Vyros, solistul Capelei Corale Academice „Doina”, de la Filaronica Națională din Chișinău. Acesta a cântat piesa „La la la” și s-a clasat pe ultima poziție.

În premieră pentru România, telespectatorii au fost cei care au decis cine le va reprezenta țara la ESC 2018. Aceștia au acordat votul de încredere pentru „The Humans”.

Și Alex Calancea Band, alături de maestrul Nicolae Botgros au urcat pe scenă. Nu în rol de concurenți, însă, ci cu un recital deosebit pe care l-au susținut. Aceștia au făcut un fusion de folclor autentic, voci carismatice și ritmuri moderne.

Totodată, trupa DoReDos, reprezentații Moldovei, au interpretat pentru prima dată în România melodia „My lucky day”.

Foto: Facebook.com, Instagram.com