Vești mai puțin frumoase au venit în amiaza acestei zile din Elveția. Organizatorii Eurovision Song Contest 2016 anunță despre descalificarea României din competiția muzicală.

România nu mai poate să participe la Eurovision Song Contest 2016. Asta reiese din mesajul oficial, transmis astăzi pe pagina oficială Eurovision Song Contest. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a retras serviciile de radiodifuziune de la TVR, ca urmare a datoriei în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni.  

Țara vecină și-a pierdut acesul și la alte servicii de radiodifuziune, în calitate de țară participantă la ESC, printre care Eurovision News, Sports News Exchanges și dreptul de a difuza evenimente sportive, expertiză juridică, tehnică și servicii de lobby. Radiodifuzorul român nu va avea acces și nici nu va putea difuza semnalul transmis de la Stockholm în semifinalele și finala dn luna mai.

Decizia a fost luată după un termen dat Guvernului de la București pentru a lua măsuri satifăcătoare pentru rambursarea datoriei, termen care a expirat miercuri, pe 20 aprilie.

Ingrid Deltenre, Director General EBU, susține că faptul este unul regretbil:

„Suntem obligați să aplicăm această secțiune, dar suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva aceeastă problemă nu au primit niciun răspuns din partea Guvernului român.”

Delegația română la ESC și-a pierdut deci acreditările pentru participare, biletele pentru spectacole urmând să fie vândute fanilor din România.

Amintim că România urma să fie reprezentată la Eurovision 2016 de către Ovidiu Anton, cu piesa intitulată „Moment of Silence”. Învingătorul de 33 de ani susținea că melodia sa cu versuri în limba engleză este un îndemn la luptă.

Foto: Ovidiu Anton

Distribuie articolul: