Din cauza schimbărilor de administrare din televiziunea Română, țara vecină riscă acum să rămână în afara celui mai important concurs de cântec din Europa. Pentru că există un Consiliu de Administrație, cel anterior fiind demis de Parlamentul român în luna decembrie, TVR nu poate plăți taxa de participare la European Broadcasting Union (EBU). Astfel, România riscă să nu mai poată ajunge la concursul european. 

Pe 1 martie va avea loc Selecția Națională Eurovision România, când una din cele 12 piese calificate va fi alesă ca să reprezinte țara la concursul european din luna mai. Și asta doar în cazul în care TVR va plăti până la urmă taxa de participare. Până în acest moment, acesta obligație nu a fost efectuată. Cei 130.000 de euro nu pot fi achitați de TVR întrucât nu există un Consiliu de Administrație, cel anterior fiind demis de Parlament în luna decembrie.

Lucrurile se complică pe măsură ce trece timpul întrucât doar Consiliul de Administrație poate face această plată, conform legii, iar unul nou nu pare să fie votat prea curând. Liana Stanciu, șeful Delegației TVR la Eurovision, confirmă această situație: “Nu știu exact care este bugetul, dar știu că taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a plătit. Aia trebuie plătită. Am anunțat că mergem și că niște oameni de onoare ce suntem, o să mergem. Mai mult nu știu”, a declarat ea, conform exclusivenews.ro.

Totodată, în cadrul selecției s-au iscat alte tensiuni, legate de anumite conflicte de interese ce ar exista între Șeful Delegației, Liana Stanciu și unii dintre participanți. Membrii trupei Bere Gratis au fost acuzați că au trecut de etapa preselecțiilor Eurovision România prin prisma faptului că Liana Stanciu, soția solistului Mihai Georgescu, este șefa a delegației Eurovision. Decizia a fost luată în familie: “Ori ne retragem noi, ori se va retrage Liana”, a declarat solistul formatiei Bere Gratis la B1TV.

Sursa: ADPM

  

Distribuie articolul: