Cu asemenea comentarii au sărit multe femei pe rețelele sociale la vestea despre vizita președintelui francez și a soției sale în România. S-au grăbit să discute fața îmbrătrânită și genunchii zbârciți ai lui Briggite Macron. Cu o reacție la comentariile răutăcioase a sărit lectorul universitar și bloggerul Horea Badau.

„Multe femei românce, nu toate, se pregătesc să fie cât mai frumoase posibil. Ca să fie cucerite de bărbați. Adică se transformă în femei-obiect. Sunt frumoase, dezirabile, iar bărbatul le cucerește, apoi le stăpânește, nu? Ca așa se întâmplă cu obiectele frumoase…Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe. Și apoi să te miri că peste ani de zile, atracția bazată pe aparențe încetează, iar ceea ce trebuia să fie o relație puternică se transformă într-un fiasco.”

Așadar, ne pomenim într-o zi, că nu mai suntem frumoși, căci frumusețea e trecătoare. Captură-de-ecran-din-2017.06.22-la-23.22.45

„Rămânem singuri, pentru că celalalt a ales tot frumusețea…altuia (alteia). Și ieșim la poarta casei, ne punem basmaua la gură și ne întrebăm cum e posibil ca un bărbat frumușel, ca Macron, să iubească o babă urătă? Care nu-și acoperă genunchii zbârciți? În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor, nu stau cu un bărbat care le abuzează de dragul copiilor ci își construiesc viața în jurul propriei fericiri. Femeile, în Franța, nu încearcă să fie pe placul bărbatului, ci pe bunul lor plac. Și au învățat bărbații să aprecieze calitățile durabile, nu cele efemere. Ea l-a făcut pe el președintele Franței…În România, concentrarea femeii pe aspect arată un singur lucru: dorința, aproape disperată, de a intra “sub aripa” unui bărbat, pentru a avea o casă, o familie, viitorul asigurat. Pentru că bărbatul e baza. Și închei: nu uitați să arătați mereu pe Instagram și pe Facebook cât sunteți de frumoase. Nu inteligente, nu sufletiste, frumoase. Bărbatul care vă va curta și vă va avea în final nu va fi niciodată președintele unei țări puternice. Dar veți descoperi asta la primele riduri când el va fugi după altă frumusețe. Pentru că așa l-ați învățat”, mai scrie Horea.

Sursa: horeabadau.ro