miriam-abrudan-2A făcut primii pași în lumea dansului la doar 6 ani înțelegând că asta este pasiunea ei pentru întreaga viață. Departe de familie și prieteni a fost admisă la studii în Dresda în urma audiţiilor la care au participat 70 de dansatori.

„Eram foarte fericită în sala de dans. La început aveam antrenament de două ori pe săptămână. Eu ştiam exact care sunt acele zile, dar întrebam în fiecare dimineaţă dacă am antrenament. În scurt timp s-au organizat preselecţii. Eu am fost selectată la o categorie mult mai mare, în grupa în care erau fetiţe de până la 12 ani. Eu aveam 6 ani”, povesteşte Miriam.

În toți acești ani a combinat baletul cu gimnastica ritmică și artistică, a practicată și  show-dance. A adunat multe premii dintre care locul III la un concurs internaţional de balet, a devenit Campioană mondială la trio și a obținut aurul la Mondialele din Croaţia 2010.

miriam-abrudan4

miriam-abrudan-3Românca a fost admisă la Palluca Schule – Hochschule fur Tanz, una dintre cele cinci universităţi de Arte din Saxonia. Fiind admisă la singura universitate independent din Germania dedicată exclusiv dansului ea depune efort colosal pentru ași atinge visul. Repetițiile durează câte 6-7 ore pe zi, iar o pereche de poante rezistă nu mai mult de două săptămâni. Următorul pas al adolescentei curajoase este să studieze baletul clasic la New York.

Sursa/Foto: libertatea.ro

Video: Mario Dance Atelier ~ Spectacol DANCE EMOTION ~ 19.12.2015

Margarita Dmitriev, stagiară

Distribuie articolul: