Norocul Republicii Moldova a fost să aibă ”NOROC”-ul său, o emblemă a emancipării sovietice, compusă din talentele: Mihai Dolgan, Alexandru Cazacu, Ștefan Petrache, Valentin Goga, Lidia Botezatu, Ion Suruceanu, dar și alții.

La Chișinău, a fost lansată ”ROCK-ul, NOROCUL și Noi” – o carte menită să readucă în vizor istoria, gloria și meritele acestei formații de legendă.

Pe fundalul unui amplu fundal social-politic și cultural-artistic al Chișinăului de altădată, formația ”NOROC” a trecut prin chinurile existenței într-o perioadă absolut dificilă pentru dezvoltarea ansamblurilor vocal-instrumentale.

După 6 ani de muncă și continue căutări, zilele trecute, Mihai Ștefan Poiată a lansat, la Editura ARC, prima carte dedicată în totalitate legendarei formații ”NOROC”, recunoscută, de-a lungul timpului și după denumirea de ”Contemporanul”.

Nucleul cărții, desigur, îl constituie amintirile interpreților care alcătuiau nucleul formației: Mihai Dolgan, Lidia Botezatu, Alexandru Cazacu, Ștefan Petrache, Ion Suruceanu, Valentin Goga, dar și alții.

Prezentă la eveniment, ministra Culturii, Monica Babuc i-a mulțumit autorului pentru eforturile depuse pentru lucrarea acestei cărți și a mărturisit că a fost o mare admiratoare a formației: ”Dacă am avut noroc de un NOROC, asta înseamnă ceva, de aceea, istoria NOROC-ului trebuie studiată în continuare.”

Și viceprim-ministra Tatiana Potâng, prezentă la evenimentul de lansare, a felicitat autorul Mihai Ștefan Petrache pentrumeritul de a scrie lucrarea, afirmând că: ”Această carte răstoarnă toate canoanele. E greu să scrii despre un fenomen care încă nu a devenit istoric, dar este deja o legendă.”

 Acompaniat de chitara sa, Alexandru Cazacu, membru al legendarei foarmații, a interpretat și câteva melodii care au răscolit amintirea secolului trecut – unul de glorie, onoare și cinste pentru ceea ce a însemnat NOROC-ul, de la începuturile sale.

Cartea a fost elaborată la Editura ARC și se vinde împreună cu un CD care conține melodii de glorie ale formației ”NOROC”.

Surse foto: Ellene Mocrii, allmd.e-4com.info.

Distribuie articolul: