Câteva dintre rochiile iconice purtate de Prințesa Diana cu diverse ocazii sunt scoase la licitație pentru sute de mii de lire sterline. Printre acestea se regăsete și rochia purtată atunci când a dansat cu John Travolta.

Cea mai valoroasă piesă dintre obiectele scoase la licitație este o rochie de gală, din catifea bleumarin, creată de designerul Victor Edelestein, iar casa de licitație se așteaptă ca aceasta să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 250 000 și 350 000 de lire sterline.

Prințesa a purtat rochia la dineul de gală de la Casa Albă, oferit de președintele Ronald Reagan și de soția lui, Nancy, din 9 noiembrie 1985. Atunci, Diana, în vârstă de doar 24 de ani, a impresionat asistența datorită numărului de dans pe care l-a oferit alături de actorul John Travolta. Prințesa Diana a accesorizat rochia cu un colier de perle, safir și diamante, care, inițial, fusese o broșă pe care Prințesa a primit-o cadou de la Regina Mamă.

Citește și: Patru rochii iconice purtate de Marilyn Monroe, vândute cu peste 600.000 de dolari (Foto)

Momentul dansului a devenit viral, dacă se poate folosi acest termen referindu-ne la acea epocă, imaginile cu Diana și John Travolta făcând înconjurul globului. Rochia a fost vândută mai apoi la o licitație de însăși Prințesa Diana, cu două luni înainte să moară, în 1997. Banii strânși atunci pe hainele vândute au fost donați unui fond de cercetare a cancerului și unei organizații de întrajutorare a celor afectați de SIDA. De atunci, rochia a trecut prin mâinile mai multor posesori și a ajuns azi, aici, să fie din nou licitată.

Printre celelalte ținute care i-au aparținut Prințesei Diana și care sunt scoase la licitație se mai numără încă o rochie de seară creată de Katherine Cusack, din colecția toamnă-iarnă 1985-1986, estimată să se vândă cu 20 000 – 30 000 de lire sterline și o rochie de lână, creată de Catherine Walker, colecția 1989, estimată la 4000 – 6000 de lire sterline.

Sursa: Alistmagazine.ro

Vezi și: Șosetele lui Michael Jackson valorează 2 milioane de dolari?! De ce sunt atât de speciale (Video)

Distribuie articolul: