Libanul a oferit lumii probabil cele mai multe nume sonore din lumea modei, designeri care au început să simtă frumosul încă din copilărie. În aceeași categorie se înscrie și Ali Younes - un tânăr designer din Beirut, al cărui talent e remarcat pe toate continentele lumii.

Îl întrece pe Elie Saab? Un alt designer din Liban croiește rochii fenomenale

Ali și-a prezentat prima colecție couture haute couture în 2006, cu intenția de a lăsa o amprentă în industrie. La fel ca și alți designeri reputați din Liban, și-a moștenit talentul de la mamă și bunică, care au croit și ele rochii. Așadar, copilul Ali Younes a petrecut o mulțime de ore în atelier, acolo unde a început să învețe arta, moda și silueta feminină. Odată ajuns la tinerețe, a și mers să studieze designul vestimentar la Beirut.

Cândva cosea rochii pentru păpuși. Azi – pentru vedete ca Shakira, Beyoncé sau Ciara

La scurt timp după absolvire, și-a deschis tot la Beirut un propriu atelier haute couture, creațiile căruia au început să stârnească până și invidia marilor case de modă.

Un hairstylist libanez face furori cu tutorialele sale de vopsire a părului

Astăzi, Ali Younes transformă femeile în regine grație măiestriei de a utiliza dantela, tulul, dar și materiale mai grele precum pielea sau satinul, pentru a crea efectul de volum. Nu mai vorbim și despre delicatețea de a mânui cristalele Swarowski, care îi împodobesc fiecare creație și o transformă în reflector de lumină. În prezent, cei mai iscusiți meșteri din Liban și Kuweit muncesc pentru Ali la acest detaliu.

Rami Kadi – designerul libanez, ale cărui ținute întrec toate așteptările vedetelor

Younes s-a aventurat abia recent în creația rochiilor personalizate de mireasă, reușind să pătrundă și pe piața din SUA, până la inimile unor astfel de celebrități ca Jennifer Lopez, Eva Longoria sau Aishwarya Rai.

Sunt fabuloase! Rochiile de ocazie ale unui designer libanez depășesc orice așteptare

Admirați și voi acest talent inconfundabil:

Foto: Instagram, Just Jared, Mazen Abusrour Photography

Distribuie articolul: