Să sperăm că nu va ploua! Artista Asya Kozina creează rochii de mireasă spectaculoase inspirate din cultura mongolă, dar acestea nu sunt rochii clasice, ele sunt realizate în întregime din hârtie. Designerul sus-menționat a studiat ilustrații istorice și fotografii din care s-a inspirat și a prezentat o colecție nou-nouță. Vezi care este aceasta.

De obicei, fiecare mireasă speră la foarte mult soare în ziua nunții sale, să-și poată îmbrăca rochia mult dorită, să realizeze cea mai frumoasă ședință foto din viața ei, să fie totul perfect.

Astfel, pentru colecția lui Asya Kozina ai nevoie de mult mai mult soare, decât ai avea nevoie la o nuntă „obișnuită” și să nu dea Domnul să plouă, că de altfel s-a ruinat tot evenimentul pentru care s-au făcut pregătiri enorme.

Creatoarea Asya Kozina din Sankt Petersburg a creat o serie de rochii complicate și extrem de delicate pentru mirese din foi simple de hârtie albă. Artista, născută în Rusia, a studiat desene sepia și fotografii vechi ale rochiilor de mireasă tradiționale mongole și s-a apucat de treabă, a creat cele mai extravagante ținute, purtate cu sute de ani în urmă. Asya a folosit schițele în dimensiuni originale, în scopul de a plăsmui rochiile direct pe formele modelelor ei, a folosit foi gigantice și zeci de metri de hârtie pentu a ajunge la rezultatul pe care-l vedem astăzi.

Deși, cultura mongolă este „impregnată” cu o multitudine de culori vii și „țipătoare”, Kozina a optat pentru culoarea tradițională a nunții – culoarea albă. Într-un fel sau altul în așa mod, ea și-a delimitat colecția de toate celelate creații, deja existente pe piața modei.

Pentru Asya a fost extrem de important de a surprinde elementele rochiilor de mireasa din trecut, ea susține că anume aceste detalii reprezință noutatea colecției sale. „E o vestimentație de nuntă care întruchipeaza cele mai specifice caracteristici ale fiecărui costum național … Acestea sunt simbolurile veridice ale culturii din care provin ele”, declară Asya pentru Pixable.

Tot pentru Pixable, Asya a menționat că a ales hârtia, pentru că acesta este un material cu care se lucrează foarte bine. Ea a spus: „Eu văd un mare potențial în hârtie. Este o metodă de a materializa ideile și în mare măsură … pentru mine, de asemenea este o metaforă a vieții și artei.”

 

E clar că necesită o muncă enormă până ajungi la realizarea acestor „opere de artă”, dar totuși nu a întâlnit probleme în timpul „asamblării” rochiilor, dar s-au întâlnit „dificultăți tehnice în procesul de fotografiere a modelelor, pentru că fotografii nu au putut să afișeze detalii minuscule la care s-a muncit foarte mult. O altă dificultate a fost că nu știam cum va reacționa poporul mongol, nu doream să creadă cumva, că am luat în derâdere vestimentația lor. Dacă am rănit pe cineva? În cazul în care vreun reprezentant al acestei țări va citi aceste rânduri, vreau să știe, că am foarte mult respect și dragoste față de cultura acestei țări”, mai declară Asya Kozina pentru revista sus-menționată.

Sursa: dailymail.co.uk 

Distribuie articolul: