Majoritatea femeilor visează la ziua în care vor păşi spre altar îmbrăcate într-o rochie albă de mireasă pentru a fi alături de bărbatul visurilor lor. Sunt însă femei care optează pentru ţinute ieşite din comun pentru cea mai specială zi din viaţa lor. Portalul rtv.net au făcut un top al celor mai ciudate rochiii din lume, de la cele din materiale reciclabile, până la cele comestibile.


1. Rochii din prezervative

Nu se ştie dacă cineva chiar s-ar încumeta să poarte aşa ceva, dar un creator din China a realizat o rochie “croită” în întregime din prezervative şi care a fost prezentată la Condom Fashion Show, la Beijing.

Rochie din prezervative

O creaţie similară a fost prezentată cu ocazia celei de-a 19-a Zile Mondiale a luptei împotriva SIDA, pe 1 decembrie 2012. Rochia a fost făcută din 12.500 de prezervative colorate.

Rochie din prezervative

2. Rochii din baloane

Impresionată de rochia de mireasă purtată de Kate Middleton la nunta cu prinţul William, Thelma Levett a vrut ca fiica ei să îmbrace o creaţie similară la nuntă. Când a venit însă vorba de material, Thelma a avut o idee năstruşnică şi a folosit 5.000 de baloane albe şi colorate. Nu a putut renunţa, totuşi, la mânecile din dantelă.

Rochie din baloane

3. Rochia de mireasă pictată pe corp

Cei care nu mai vor să piardă timp şi să cheltuie sume importante pe ţinutele pentru nuntă pot opta oricând pentru body-painting. Trei cupluri din Marea Britanie care au participat la un reality show au beneficiat deja de astfel de “ţinute”.

Rochie pictată pe corp

4. Rochii din hârtie

Cine vrea o rochie de mireasă reciclabilă poate opta oricând pentru una făcută din hârtie, chiar dacă e nevoie de destul de mult lipici, de şi mai multă răbdare şi de mare atenţie atunci când te apropii de o sursă de foc.

Rochie de hârtie

5. Rochii din hârtie igienică

O variaţiune pe tema anterioară o reprezintă rochiile făcute din hârtie igienică, la care se mai adaugă bandă adezivă şi lipici. Un exemplu este creaţia lui Ann Kagawa Şee, din Honolulu, care a realizat această rochie inspirată din filmul “Pe aripile vântului” şi din arta Origami.

Rochie reciclabilă

6. Rochia cu instalaţie

Orice femeie vrea să strălucească în ziua nunţii, dar unele o pot face la propriu. Pentru doritoare, s-au inventat rochiile de mireasă cu instalaţie luminoasă încorporată.

Rochie cu instalaţie

7. Rochie camuflaj

Creatorii de modă s-au gândit şi la cei care vor să-şi unească destinele în zone de război. Astfel, pentru că albul unei rochii de mireasă ar putea atrage prea mult atenţia, a fost creată rochia din material camuflaj

Rochie camuflaj

8. Rochii Hello Kitty

Brandul Hello Kitty este la mare modă, aşa că nu poate lipsi nici din “industria” nunţilor

Rochii Hello Kitty

9. Rochie Matrioşka

Yves Saint Laurent a creat o rochie de mireasă după modelul păpuşilor ruseşti Matrioşka. Aceasta este în întregime croşetată, inclusiv voalul, şi, deşi poartă semnătura unui creator celebru, este puţin probabil ca vreo femeie să vrea cu adevărat să poarte aşa ceva.

Rochie Matrioşka

10. Rochie din gogoşele

O rochie care ar putea fi oricând un desert perfect la o nuntă, a fost creată de un patiser din Ucraina, Valentin Ştefano. El a realizat singur rochia purtată la nuntă de soţia sa. I-a luat două luni să asambleze cele 1.500 de gogoşele folosite, dar a reuşit să intre în istorie. Ingredientele folosite au fost făină, ouă, zahăr şi caramel. Deşi rochia cântărea 9 kilograme, mireasa a fost încântată de ea şi nu s-a gândit nicio clipă să se schimbe.

Rochie din gogoşi

11. Rochia din păr natural

O croitoreasă din Marea Britanie a creat o rochie de mireasă mai puţin obişnuită, pentru a cărei  realizare a avut nevoie de 250 de metri de păr natural.

Rochia din păr natural

Distribuie articolul: