După ce ne-a declarat că s-a plasat în top 16 cele mai frumoase fete de la Miss World Canada și în top 5, cu dansul pe care l-a pregătit în concurs, tânăra Viorica Lefter, stabilită de 6 ani în Canada împreună cu familia sa, ne-a destăinuit secretul unei rochii pe care a purtat-o în seara concursului desfășurat duminica trecută, la Vancouver North.

 

Cea care a ajutat-o pe Viorica Lefter să obțină laude și aprecieri din partea publicului, pentru rochia pe care a purtat-o este meșterița Alina Bradu.

Anume ea este autoarea acestei rochii negre, care vrăjește prin frumusețea ornamentului floral, inspirat din portul popular.

  

Alina Bradu a creat și ținuta populară a Alinei, purtată la proba artistică. Ia, fusta cu catrință și traista modernă au făcut-o pe Viorica să se diferențieze prin stil și culoare și să promoveze tradițiile populare departe, peste ocean.

”Mulțumesc minunatei Alina Bradu pentru această rochie remarcabilă. Am primit o mulțime de complimente, purtând-o. De asemenea, mulțumesc Biroului de Relații cu Diaspora, pentru cooperarea care a făcut ca această rochie să ajungă la mine din Moldova” mărturisește frumoasa participantă la Miss World Canada 2014.

Amintim că meșterița Alina Bradu este absolventa Colegiului Tehnologic și a Universității Pedagogice „Ion Creangă”. În atelierul propriu, pe care l-a numit Alini ART, meșterița înrolată în concursul Mândria, organizat cu ocazia Festivalului IA Mania, se ocupă de broderia computerizată.

 Surse foto: Aziz Ladha, Arhiva Personală