Sezonul toamnă/iarnă reinventează rochia într-un mod original, misterios şi extrem de senzual. De această dată, rochiile noului sezon aduc tribut lenjeriei intime, prezentând fascinaţia designerilor pentru ţinutele de budoar.

Desigur, nu suntem la prima întâlnire cu acest gen de îmbrăcăminte, lenjeria intimă împletindu-se adesea cu piesele pret-a-porter.  Astfel, dacă mai păstrezi încă în garderobă piese inspirate din zona lenjeriei intime, este momentul propice să le scoti la înaintare.

Dacă îţi doreşti o doză suplimentară de inspiraţie, îţi recomand să urmăreşti colecţia reprezenantă pentru această tendinţă, semnată de Marc Jacobs pentru Louis Vuitton. Creaţiile sale maiestuoase au fascinat prin asocierea dintre piesele de budoar şi cele cu o croială masculină, dintre materialele pretioase ca dantela şi cele mai dure, ca stofa, contraste surprinse în decorul unui hotel rupt parcă din anii ’50 – scena prezentării toamnă-iarnă 2013/2014 pentru brandul francez.

Astfel, rochiile, în rolul lor de element principal în garderoba feminină, în asocierea cuelementele tradiționale ale lenjeriei intime , subliniază latura senzuală şi misterioasă, însă deopotrivă puternică şi îndrăzneaţă a fiecărei femei.

rochie

Spun îndrăzneaţă pentru că este nevoie de o personalitate puternică pentru a purta o rochie-lenjerie, ce va dezvălui corpul într-un mod cât se poate de non-vulgar (în cazul unei asortări “ca la carte”).

Caracteristicile sale principale sunt bretelele subţiri şi inserţiile din dantela, asemănătoare unui furou, atât în partea de sus, în zona pieptului, cât şi în extremitatea de jos, care variază în funcţie de lungimea rochiei.

Materialele fluide, subţiri, precum matasea şi satenul  nu fac decât să completeze look-ul de lenjerie intimă al rochiilor noului sezon. La fel de surprinzaătoare sunt şi mixurile cu dantelă, stofă sau jerse, dar şi detaliile transparente , ce fac deliciul audienţei.

Intr-un spirit old glamour, rochia lenjerie este destinată serilor deosebite, petrecerilor classy şi întâlnirilor misterioase. Poart-o cu sandale înalte, extrem de simple, cu barete subţiri, ce dau impresia unui picior gol.

Nu ezita să porţi peste ea un palton, cum altfel dacă nu în acelasi stil, un mantou – halat, cu lungime medie sau lung, pentru a-ţi oferi protecţia necesară în zilele mai friguroase.

Sursa: one.ro, cosmopolitan.ro

Distribuie articolul: