Afinele și-au câștigat faima datorită proprietăților antioxidante. Dieta cu suc de afine este una de detoxifiere, populară în rândul celebrităților. Dar, înainte de orice regim este necesară consultația un medic. Antioxidanții din afine vor alunga toxinele din organism și vor îmbunătăți metabolismul. Sucul conține foarte multe vitamine necesare pentru regenerarea celulară și pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Plus, dacă vrei să scapi de celulita nesuferită, tot afinele se dovedesc a fi o soluție eficientă. Dieta durează trei zile, însă este important că apoi să continui să mănânci fructe și legume proaspete sau fierte.Cu o săptămâna înainte de cură este recomandat să nu consumi alimente bogate în grăsimi, zahăr, cofeină și nicotină. Nu urma dieta iarna, deoarece în timpul anotimpului rece organismul are nevoie de mai multe calorii.

Ce presupune dieta? Timp de trei zile să consumi suc de afine fără să te atingi de alimente solide. Dacă nu reușești să urmezi programul atât de strict, poți mânca porții mici de fructe. Se recomandă mere sau pere, pentru că sunt bogate în fibre. Trebuie să bei cinci sau șase pahare de apă pentru a nu te deshidrata. Sucul nu trebuie să conțină conservanți sau zahăr, așa că cel mai bine ar fi să îl prepari acasă, în fiecare dimineață.

Riscuri: Dieta nu este sufiecient de sănătoasă pentru a fi prelungită sau repetată. Ceea ce o să pierzi se numește “greutate de apă” și dacă nu continui cu un regim sănătos există riscul să pui kilogramele la loc. Este o “dietă moft, mulți medici susțin că nu trebuie să fie urmată mai mult de 24 de ore.

Distribuie articolul: