Carnea de miel este la mare căutare în această perioadă și pentru că e caracteristică sărbătorilor de Paști, se regăsește aproape pe orice masă de sărbătoare. Descoperă cele mai bune reţete şi trucuri recomandate de bucătari celebri din întreaga lume! 1. Pulpă de miel la cuptor – reţetă rcomandată de Gordon Ramsay

Ingrediente pentru 2-4 persoane:
o pulpă de miel dezosată;
o ceapă;
3 morcovi;
câteva tulpini de ţelină;
1 lingură de seminţe de fenicul;
1 lingură de boia afumată;
1 lingură de piper cayene;
1 lingură de cuişoare;
1 lingură de turmeric;
1 lingură de scorţişoară;
sare;
piper;
3 batoane de scorţişoară.

Mod de preparare:

Condimentele de amestecă apoi se ia pulpa de miel şi se freacă bine cu amestecul rezultat. Se fac trei găuri în pulpă, în care se introduc batoanele de scorţişoară şi câte o crenguţă de cimbru.
Legumele se taie mare şi se pun într-o tavă cu ulei de măsline şi se lasă la călit 2-3 minute pe ochiul aragazului. Se pune şi pulpa şi se lasă câteva minute până începe să prindă crustă, apoi se introduce la cuptor timp de 60-75 de minute, în funcţie de cât de bine făcută vrei să fie carnea.


2. Pulpă de miel la cuptor – reţetă recomandată de JamilaCuisine

Ingrediente:

o pulpă de miel cu os;
amestec de condimente de Provence;
ulei de măsline;
cartofi;
rozmarin;
o căpăţână de usturoi;
o jumătate de lămâie;
sare;
piper.

Mod de preparare:

Pulpa se crestează pe ambele părţi, se masează cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper şi amestecul de condimente de Provence, iar in tăieturi de introduc crenguţe de rozmarin si feliuţe de usturoi. După aceea se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la marinat timp de câteva ore. Se ia o tavă de mărime suficientă, se aşează pulpa de miel pe căţei de usturoi, iar de jur-împrejur se pun cartofii, curăţaţi de coajă şiu asezonaţi cu puţin ulei de măsline şi sare. Se adaugă 100 ml de apă pe fundul tăvii, pentru ca pulpa să nu se lipească şi tava se introduce la cuptor timp de 2-3 ore, în funcţie de mărimea pulpei.


3. Pulpă de miel marinată la cuptor

Ingrediente:
o pulpă de miel de 2-3 kg;
200 ml vin roşu sec;
30 ml oţet balsamic;
2 frunze de dafin;
2 linguriţe de fulgi de usturoi;
2 linguriţe muştar brun;
sare de mare;
2 ardei iuţi uscaţi;
o linguriţă de cimbru uscat;
o linguriţă de pătrunjel uscat;
o linguriţă de oregano uscat;
o linguriţă de rozmarin uscat.

Mod de preparare:

Frunzele de dafin, fulgii de usturoi, muştarul brun, ardeii iuţi uscaţi şi sarea se pisează în mojar până se obţine o pudră fină. Se adaugă şi celelalte condiimente şi se amestecă pentru omogenizare. Se toarnă amestecul obţinut într-un castron şi se adaugă vinul şi oţetul balsamic, amestecându-le pentru a se omogeniza.
Se ia pulpa de miel şi se masează foarte bine cu amestecul de condimente cu vin şi oţet şi se lasă la marinat timp de 8 ore.
Se introduce la cuptor şi se lasă aproximativ 2-3 ore, în funcţie de cât de bine pătrunsă vrei să fie carnea.


4. Vinete umplute cu carne de miel

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

4 – 6 vinete potrivite;
1,5 kilograme carne de miel, tocată;
câteva seminţe de ienibahar;
seminţe de coriandru;
sare de mare;
o linguriţă de cimbru uscat;
o linguriţă de rozmarin uscat;
o linguriţă de salvie uscată;
piper negru măcinat proaspăt;
o legătură de pătrunjel;
ulei de măsline.

Mod de preparare:

Se iau vinetele, se taie un capac, se crestează longitudinal şi se golesc de conţinut, păstrând învelişul intact. Condimentele se pun în mojar şi se amestecă până se obţine o pudră fină. Se amestecă pudra obţinută cu legătura de pătrunjel, tocat mărunt şi carnea de miel şi apoi se umplu vinetele. Se fixează din loc în loc cu scobitori ca să nu se desfacă şi se pun într-o tavă tapetată cu ulei de măsline. Se introduc la cuptor timp de 45 de minute.

5. Cotlete de miel marinate

Ingrediente pentru 4 persoane:

6-8 cotlete de miel;
4-5 căţei de usturoi;
50 grame de muştar dulce;
ulei de măsline;
sare;
piper negru măcinat;
câteva crenguţe de rozmarin.

Mod de preparare:

Usturoiul şi rozmarinul se toacă mărunt şi se amestecă cu sarea piperul, muştarul dulce şi uleiul de măsline. Cotletele de miel se masează cu amestecul de mirodenii şi se lasă la marinat peste noapte la frigider. Se pot face la tigaie, la cuptor sau pe grătar. Durata de gătire variază în funcţie de cât de pătrunsă vreţi să fie carnea, de la 8 minute până la 15 minute.

 

Distribuie articolul: