Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

Este săracă în calorii, conține o cantitate importantă de magneziu, vitamina P, vitaminele din gama B-urilor, este bogata în fibre insolubile.

Indregiente:

100 g hrișcă
cca 15 roșii cherry
1 castravete mic (sau 1/3 castravete lung)
1/2 ceapă roșie
cca 80 g urdă (sau telemea)
4-5 lg de porumb (din conservă)
2-3 lg ulei de măsline
2-3 lg oțet balsamic (sau după gust)
sare, piper
– cantități pentru 2 porții –

Amestecăm hrișca cu restul ingredientelor, asezonăm cu sare, piper.

ggpht.com

Distribuie articolul: