Aperitiv delicios, budincă de dovlecei îşi câştigă un loc fruntaş în acest sezon.

Ingrediente:

600 gr dovlecel (1 buc)

2 ouă

100 gr brânză telemea

2 linguri de smântână

4 linguri de făină

1/2 praf de copt

1/2 legătură de pătrunjel

1/2 linguriță sare (pentru dovlecei)
piper și sare după gust

100 gr cașcaval

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală, se taie cubulețe și se presoară cu sare. Se amestecă ușor și se lasă cca 30 min, până va lăsa toată zeama. Cuvulețele de dovleac se storc și se pun într-un bol mai mare. Se adaugă brânză telemea mărunțită, ouăle, smântâna și amestecăm bine. Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Adăugăm treptat făină amestecată cu praful de copt și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Compoziția rezultată se pune într-o tava termorezistentă unsă cu unt și tapetată cu un praf de făină, se nivelează și se presoară cașcavalul ras.

Se coace cca 35 min la foc potrivit. După coacere se lasă să se răcesca apoi se porționează. Se poate servi și caldă.

Distribuie articolul: