paste sosIngrediente:

400 gr. – fusilli

160 gr. – ton în ulei

2 căței de usturoi

½ – ardei chilli

1 linguriță – capere

2 linguri – ulei de măsline

8 roșii cherry

7-10 frunze – busuioc proaspăt

Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 0 minute

Timp de gătire: 20-25 minute

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Pune într-un castron încăpător apă la fiert, adaugă sarea și pastele.
  2. Încinge o tigaie la foc mediu.
  3. Între timp, taie felii subțiri usturoiul și ardeiul chilli. Adaugă în tigaie uleiul de măsline, apoi usturoiul, ardeiul chilli și capere. Condimentează cu puțină sare și piper negru și amestecă totul împreună.
  4. Taie roșiile cherry în patru, după care adaugă-le în tigaie și amestecă-le cu restul ingredientelor.
  5. Ia undeva ½ cană din apa unde fierbe pastele și toarn-o în sos. Când pastele au fiert, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie.
  6. Toarnă apa păstrată mai devreme peste paste, adaugă tonul și amestecă în așa fel încât pastele să fie acoperite de sosul din tigaie, stinge focul. Rupe câteva frunzulițe de busuioc proaspăt și pune-le peste paste, servește imediat. Poftă bună.

Mai multe rețete savuroase găsiți pe Valeriesfood.md