Le admiri atunci când mergi la restaurant - de ce nu ai găti rulade și acasă?! Iată cum faci rulada din carne de porc și pui.

ruladaIngrediente:
1 kg. – mușchi sau pulpă de porc
1 linguriță – amestec de condimente pentru carne de porc
1 ceapă – tăiată cubulețe și caramelizată
1 ceapă mare tăiată fâșii mășcat
300 gr. – carne tocată de pui
Coaja de la 1 lămâie
Nuci caju
2 căței de usturoi
Sare și piper negru

Mod de preparare:
1. Pune carnea tocată într-un bol, adaugă ceapa caramelizată, coaja de lămâie, usturoiul pisat, nucile tăiate mășcat, asezonează cu piper și amestecă tot împreună.
2. Începe să tai cu o secțiune de 2 cm. pe toată lungimea mușchiului și continuă să te adâncești în mușchi, mergând paralel cu partea exterioară tot la 2 cm. Continuă să îl desfaci ca pe o spirală până la capăt. Pană ai obținut acea „foaie” de carne dreptunghiulară cu grosimea uniformă de 2 cm. Condimentează carnea cu condimente speciale pentru porc și asezonează cu sare și piper negru.
3. Întinde umplutura pe toată suprafața de carne, lăsând loc liber de 2 cm. pe la margini.
4. Începe să rulezi rulada de porc strâns și fii atent(ă) să nu iasă umplutura prin părți.
5. Leagă rulada din loc în loc cu ață de bucătărie.
6. Condimentează rulada deasupra cu sare și piper negru, stropește-o cu ulei de măsline și pune-o la cuptorul preîncălzit la 230 grade C pentru 10 minute după care micșorează cuptorul la 170 de grade C și coace rulada circa 1 oră sau până când interiorul cărnii ajunge la 60 de grade C. Stropește rulada din când în când cu sucurile lăsate în tavă.
7. Scoate rulada din cuptor și las-o să stea circa 15 minute înainte să o tai.

Sursa/Video: ROGOB

Distribuie articolul: