Maria Yilmaz e tânără basarabeancă, stabilită în străinătate deja de 4 ani. Inițial a locuit în Grecia, însă actualmente, este căsătorită în Austria, acolo unde a născut un băiețel și a devenit soția unui băiat de origine turcă. Abia atunci a realizat că bucătăria grecească este aproape identică cu acea turcească. Tradițiile culinare pe care le respectă acum, au impus-o să învețe, de la soacră, o rețetă excelentă de couscous - un tip de mâncare marocană, pregătită în mai multe țări ale lumii. Ce ne-a dezvăluit Maria despre această rețetă, aflați mai jos.

 „Cel mai important lucru este să gătești cu dragoste. Dacă o faci, la sigur îți va ieși cea mai bună mâncare. Rețetele pentru couscous sunt de mai multe feluri. Eu am învățat-o pe aceasta de la soacra mea. Soțului îi place tare mult și când am gustat și eu pentru prima dată din ea, mi-a plăcut și mie!

Deci, pentru 2 porții de couscous, avem nevoie de:

1,5 pahare de couscous

5 legături de ceapă verde, tăiată mărunt

1 ardei iute, verde, tăiat mărunt

2 roșii tăiate mărunt

1 lingură de pastă de tomate cremoasă și una mai densă. Dacă nu aveți din astea două, puteți adăuga 2 linguri din pastă de tomate de care aveți

zeama de la o lămâie

pătrunjel tăiat mărunt

sare, piper și, cel mai important ingredient: cimbrul pisat mărunt-mărunt

Mod de preparare:

Într-un castron mai mare, punem couscousul și adăugăm pasta de tomate. Amestecăm bine bine de tot, apoi turnăm peste el 2 pahare jumătate de apă fiartă (măsurați cu același pahar).

Lăsăm castronul acoperit pentru 15 minute.

Adăugam toate ingredientele pe care le-am tăiat mărunt, adică: ceapa verde, pătrunjelul, ardeiul iute, roșiile. Adăugăm sare, piper și puțin din acest cimbru mărunțit, pentru că are un miros puternic și pătrunzator. La urmă, adăugăm zeama de la lămâie.”

Foto: Arhiva Personală

Citește și:

Basarabeanca Maria Yilmaz, despre cum e să fii soție împlinită și mamă fericită în Austria

Distribuie articolul: