Cheesecake-ul a fost întotdeauna un desert popular, iar cu această variantă nu vei da greș. 

Ingrediente Cheesecake

Pentru blat : 150 gr biscuiți digestivi zdrobiți, 1 lingură zahăr, 80 gr unt.
Pentru cremă de brânză: 600 gr brânză dulce , 150 gr zahăr, 3 ouă, coajă rasă de la 1 lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat.

Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare Cheesecake

Tava rotundă cu pereții detașabili și diametrul de 20 cm se unge cu unt.
Se amestecă biscuiții zdrobiți, untul topit și zahărul, amestecul obținut se așează uniform la baza tăvii.
Se presează bine cu o lingura și se asează la frigider până obținem crema de brânză.
Într-un bol se mixează brânza proaspătă, se adaugă treptat ouăle, zahărul , coaja de lămâie și vanilia.
Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și se intinde uniform.
Forma se așează într-o tava mai mare și se introduce în cuptorul incins la 160 grade.
Se coace cca 15 minute la temperatura de 160 grade, se reduce temperatura la 100 grade pentru 25 minute. Se lasă la copt, până mijlocul prăjiturii este ușor închegat iar dacă mișcăm umplutura tremură ușor, ca un jeleu.

Se scoate prăjitura din cuptor și cu ajutorul unui cuțit se desprind marginile de tava cât este încă fierbinte și se lasă să se răcescă complet.
Se pune la rece pentru 1-2 ore apoi se porționează.

Distribuie articolul: