Când ai poftă de paste, dar te-ai săturat de rețetele vechi, încearcă ceva nou. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit cu fanii lui de pe Facebook o rețetă ușor de realizat de spaghete carbonara fără smântână.

Ingrediente:

  • 100g spaghete
  • 25g parmezan ras
  • 50g bacon
  • 1 ou,
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

Baconul tăiat cubulețe se prăjește într-o tigaie. Tot acolo se adaugă un polonic de apă din oala în care fierbeți pastele.

Parmezanul se rade, iar gălbenușul pregătit. Înainte să puneți pastele, baconul din tigaie trebuie să fie crocant, iar culoarea sosului să fie ușor maronie.

Puneți spaghetele în tigaie, amestecați și opriți focul, adăugați parmezanul și amestecați, spargeți gălbenușul în tigaie și amestecați, adăugați încă o lingură de apă fierbinte din oala în care ați fiert pastele, măcinați piperul proaspăt și puneți în farfurie.

Poftă bună și dacă reușiți să respectați ce v-am spus nu mai aveți nevoie de smântână!

Sursa: Facebook.com

Foto: Google.com

Vezi și: Orez cu legume și ton – rețeta perfectă pentru o cină în familie