Există o mulțime de rețete pentru tartele din cartofi, pregătite prin anumite metode speciale, însă cea pe care o veți vedea mai jos este de-a dreptul ispititoare, pentru că nu necesită ingrediente costisitoare. Îți recomandăm să faci notițe în câteva exemplare, pentru că apropiații cu siguranță că vă vor cere seretul!

Pentru tartă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 900 de grame de cartofi
  • sare și piper
  • 300 de grame de supă-cremă de pui
  • 450 de grame de smântână grasă
  • 130 ml de unt topit
  • 100 de grame de ceapă tăiată
  • 250 de cașcaval Cheddar

Cartofii curățați și spălați vor trebui să fie rași prin răzătoare și turnați într-o tavă adâncă pentru copt, din sticlă. Adăugați deasupra sare și piper. Într-un vas adânc, amestecți supa cremă de pui cu smântâna grasă, untul topit și ceapa tăiată mărunt. Turnați masa obținută peste stratul de cartofi și amestecați puțin. Deasupra, presărați cu generozitate cașcavalul ras.

Tava se va pune la cuptorul încălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 45-55 de minute, până când cașcavalul devine auriu.

Pentru un gust cu totul special, adăugați în tartă niște bacon și înlocuiți o parte din smântână cu cașcaval topit.

Distribuie articolul: