Pentru cei ce au grijă de sănătatea lor, pentru cei ce iubesc legumele – vă propunem o rețetă de tartă cu legume care bucură nu numai stomacelul, dar și ochii.  Bucurați-vă de darurile toamnei și preparați o tartă din dovleci și morcovi, una foarte delicioasă.

Ingrediente:
 
200gr aluat foietaj fără drojdie;
4 morcovi;
3 dovlecei;
o ceapă;
200ml friscă 33-35%;
200gr brânză Feta;
sare și piper negru, după gust.

 

Mod de preparare: 
 
Pentru tartă folosim o tava rotundă. Acoperim tava cu hirtie pentru copt, o stopim puțin cu ulei si așternem în ea foaia de aluat foietaj (decongelată preventiv), se lasă și marginuta cât înălțimea tavei. Folosim o furculiță pentru a găuri aluatul și dăm tava la figider, cât timp pregătim legumele.
 
 
Morcovii și dovleceii se curăță și se spală bine.
 
 
Se taie morcovii și dovlecii, fâșii foarte subțiri în lungime. Pentru a obține acest efect, folosiți ustensila de curatat cartofi si alte legume.
 
 
Ceapa se curata si se taie felioare.

 

Se pune o cratiță cu apă la fiert și se sărează. Când dă în clocot apa, se arunca în ea feliile de morcov și se fierb timp de o minută. Apoi se scot și se clătesc cu apă rece.

 

După morcov merg la cratiță dovleceii și procedam la fel cu ei.

 

Se scoate tava de la frigider și începem “să jucăm hora legumelor”. Se pune câte un cerc de morcov, urmeaza apoi unul de dovlecei și tot așa până se umple toată tarta. Feliile sunt aranjate vertical și nu culcat.

 

Obținem cam așa o frumusețe.

 

Intr-un mixer se amestecă frișca cu brânză feta, ceapa și la gust se adaugă sare și piper negru.

 

Turnăm toată compoziția peste legume. Se dă apoi tarta la cuptorul încălzit din timp, până la temperatura de  200 – 210 grade Celsius timp de 35-40 minute.

 

Se consumă atât caldă, cât și rece…Poftă mare!!!

 

 

Mulțumim partenerilor noștri de la www.povareonok.md pentru rețetă.

Distribuie articolul: