Tarta cu mere caramelizate este un desert delicios, plin de arome și gusturi care se combină de minune între ele. Iată de ce aveți nevoie dacă vă doriți să preparați o atartă cu mere.

Ingrediente:
-400 g aluat fraged,
-3 mere acrișoare,
-150 g zahăr,
-un praf scorțișoră,
-50 ml frișcă lichidă,
-esența de rom,
-2 linguri miere,
-o lingură apă,
-o lingură de amidon alimentar,

 

Preparare:

Se taie aluatul în diverse forme după imaginație și bunul plac și se coace în cuptorul preîncălzit, la început la foc mare apoi la foc mic până se rumenesc. Nu uitați să înțepați partea de jos și să ungeți cu ou marginile, ca aluatul să nu se desfacă prea mult.

 

Apa, mierea si zahărul se pun la caramelizat într-un vas, la foc mic până capătă o culoare aurie. Se stinge cu cca 50 ml apă caldă și se lasă să se dizolve complet zahărul. Dacă este nevoie se mai adaugă 1-2 linguri de apă caldă ața încât să capete o consistență uțor lichidă.

Merele spălate, curățate se taie după dorință, se presară cu scorțișoară și se caramelizează în compoziția de mai sus, timp scurt, de 1-2 min ca să nu se înmoaie foarte mult. Se scot și se lasă să se răcorească timp în care putem prepara un sos caramel care va completa admirabil tartele noastre.

Adică, în vasul în care a rămas caramelul, lăsat la foc mic se adaugă o lingură de amidon diluat în apă rece și se lasă să se lege un sos de consistență dorită. Se închide focul și se adaugă câteva linguri de frișcă lichidă.

O idee de a servi prăjitura este cea din fotografie:

 

POFTĂ BUNĂ!
Sursa: teobucătar.ro

Distribuie articolul: