În anul șarpelui mâncăm și un desert corespunzător. Astăzi vă arătăm cum să gătiți desertul cu fructe “Șarpe”. E un desert delicios, pe care îl va îndrăgi toată familia, deși e cam caloric, așa că, ai grijă la porția de desert pe care o consumi.

Gogoșele sunt făcute din:
-200 ml apă,
-75 g unt,
-un praf de sare,
-o lingură zahăr,
-4 ouă mici,
-100 g făină,

 

Budincă de vanilie făcută acasă din:
-500 ml lapte,
-100 g zahăr,
-3 linguri amidon,
-2 plicuri zahăr vanilat,
-2 linguri esență de vanilie,
-un gălbenuș de ou,

 

 

Pentru ornat:
-2 fructe kiwi,
-câteva căpșuni,

 

 

Preparare:

Se pune apa la fiert, împreună cu sarea, zahărul și untul și când acestea au dat în clocot închide focul și răstoarnă toată făina, apoi se amestecă până la obținerea unei mase omgene.

Apoi lasă să se răcească bine și adaugă ouăle, unul cate unul, fără să îl pui pe următorul până ce cel dinainte nu s-a amestecat bine în aluat.

Într-o tavă, pe hârtie de copt, fă cu un șpriț de copt, forme rotunde și ondulate, ceva mai grosuțe de un deget. Tava se dă la cuptorul puternic încins pentru 10 minute, după care ai mai domolit focul și le-ai lăsat până s-au rumenit bine.

Amestecă gălbenușul cu zahărul, amidonul și vanilia, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, iar cealalaltă jumătate a pus-o la fiert până a dă în clocot.

Când laptele a început să bolborosească pe foc, adaugă compoziția de zahăr, amidon și ou și amestecă bine, lasă-l să fiarbă până s-a îngroșat cât să rămână pe lingură.

Răciți budinca și umpleți gogoșelele, puneți și deasupra puțină, cât să poată fixa feliile de fructe.

sursa: teobucătar.ro 

 

Distribuie articolul: