Salata de paste cu pui și dovlecel este una delicioasă și sănătoasă. E o mâncare ușoara dar consistentă în același timp, o salată cu gust deosebit, răcoros și acrișor, parfumată de busuiocul proaspăt. O salată completă și consistentă, dar care se prepară rapid. Ingrediente (pentru cca 2 porții):
-100 g paste,
-2 fâșii de piept de pui,
-jumătate de dovlecel mare,
-sare,
-piper măcinat,

Dressing
-2 linguri ulei de măsline,
-o lingura oțet,
-2 linguri de apă,
-sare,
-piper macinăt,
-un cățel de usturoi bine pisat (opțional)
-busuioc proaspăt,

Preparare:
Salata de paste cu pui și dovlecel este simplu de preparat, nu vă va solicita prea mult timp și veți avea o masă sățioasă și completă într-o singură farfurie. Există posibilitatea ca dovlecelul și puiul să fie prăjite pe tigaie, în puțin ulei, dar preferabil e să le coaceți la grătar, deoarece salata va fi mult mai gustoasă.

Așadar, se spală și se curăță dovlecelul, se taie în felii subțiri sau fășii și se presară cu sare lăsându-se 10-15 min să se scurgă zeama. După aceea, se prăjesc pe grătar, pe ambele fețe și se scot pe o farfurie. Se prăjesc apoi fâșiile de pui, sărate și piperate.Pastele se fierb în apa cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, după care se scurg și se așează într-un bol.

Se pun deasupra bucățile de dovlecel și pieptul de pui tăiat cubulețe.
Dressingul este o vinegretă simplă, foarte potrivită pentru paste și legume și care se obține amestecând bine ingredientele într-un bol mic. Dressingul se toarnă peste salată și se amestecă ușor. Dacă nu aveți busuioc proaspăt, se poate folosi pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

sursa: teobucătar.ro

Distribuie articolul: