Salata de boeuf este o salata obișnuită, nelipsită de pe mesele de sărbătoare și care se prepară, probabil, în aproape fiecare casa. Poate de aceea are și o mulțime de variante: cu carne de vită (rețeta originală de unde i se trage și denumirea), pui, curcan, cu țelina, cu sau fără mazăre, cu sfeclă roșie etc. așa că varianta originală a suferit și suferă numeroase modificări.

Ingrediente (pentru cca 6 porții):
-400 g carne vită (piept pui),
-300 g cartofi roșii,
-200 g morcov,
-200 g mazăre (opțional),
-200 g gogoșar acru,
-200 g castraveți în oțet,
-150 g maioneză,
-sare,
-piper (opțional),

Preparare:
Carnea se spală și se fierbe în apa cu sare, eventual cu adaos de condimente, adică o foaie de dafin și câteva boabe de piper. Legumele se curăță, se spală și se fierb în apa cu sare (separat, nu împreună cu carnea).

După ce s-au răcit se toacă totul mărunt, inclusiv gogoșarii și castraveții. Aceștia din urmă se pun la scurs într-o sită (nu se storc) ca să nu lase multă zeamă și se înmoaie maioneza.

Se amestecă într-un vas mare legumele și carnea tocate cubulețe și se adaugă maioneza din care opriți și pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient pe care o puteți reduce pe cât e posibil (folosiți doar cât să „lege” ingredientele), având în vedere că nu este foarte sănătoasă.

Aceasta este salata de boeuf. Dacă scoateți carnea din rețetă, veți obține salată a la rousse, la fel de bună ca și salata de boeuf.

Pofta buna !

sursa: Teobucatarul.ro 

Distribuie articolul: