Pui cu sos de ciuperci – nimic complicat sau sofisticat, un sos de o savoare simplă, cu ingrediente la îndemână, un preparat ce poate fi realizat foarte ușor.

Ingrediente (pentru cca 3 porții):
-3 pulpe de pui,
-3 linguri ulei,
-o ceapă medie,
-4-5 căței de usturoi,
-6-7 ciuperci proaspete,
-2 linguri pastă de tomate,
-o linguriță boia de ardei dulce,
-un vârf de cuțit cimbru uscat,
-o foaie dafin,
-piper boabe,
-o linguriță făină,
-sare,
-pătrunjel verde,

 

Preparare:

Pulpele spălate și curățate, eventual taiate în bucăți, se prăjesc în ulei, cca 2-3 min pe fiecare parte, așa încât să se rumenească ușor.

Scoatem carnea și scurgem excesul de grăsime, dacă pulpele au lăsat prea multă.

Prăjim ceapa tocată mărunt și usturoiul marunțit, până devin sticloase după care adăugăm ciupercie spălate și tăiate feliuțe și lăsăm să se înăbușe puțin.

Adăugăm boiaua de ardei și pasta de roșii, condimentele și sarea.

Stingem totul cu 250 ml apă, lăsăm să dea în fiert, punem și pulpele de pui și lăsăm să fiarbă acoperit, la foc mic, cca 15 min.

În mod normal pasta de roșii și boiaua, care conțin amidon vor lega destul de bine sosul. Dacă doriți însă mai mult sos sau mai consistent, frecați o linguriță de făină și dizolvați-o în puțină apă, adăugați-o în tigaie și mai lăsați să fiarbă descoperită, încă 5 min.

Asezonăm cu pătrunjel verde tocat și masa este gata.

Puiul cu sos de ciuperci poate fi servit cu orez, paste fierte, piure sau găluști de cartofi.

 

POFT BUNĂ!

sursa: teobucătar.ro

Distribuie articolul: