În acest weekend îți propunem să gătești o plăcintă cu ciuperci și cașcaval. Pe lângă faptul că ingredientele sunt accesibile, rețeta se prepară ușor și rapid, nu vă ia mai mult de două ore. Blogul Lacto-ovo-vegetariankitchen publică pozele cu procesul de preparare a plăcintei care te vor ajuta să faci același lucru.

Ingredientele sunt accesibile și le poți găsi în orice magazin:

Aluat :
– 350 g făină
– 250 ml lapte
– 3 ouă
– 2 lingurițe drojdie uscată
– 50 ml ulei de măsline
– 1 linguriță de sare

Umplutură:
– 125 g cașcaval
– 300 g ciuperci
– 1 ceapă
– 1 ardei roșu
– 2 linguri ulei de masline
– sare și piper

Decor :
– semințe de mac

Mod de preparare: 

Adunăm într-un vas făina cu drojdia, ouăle , laptele călduț și sarea. Apoi, adăugăm uleiul și amestecăm până se încorporează. Fii atentă! Aluatul trebuie să fie lipicios.

„Pentru umplutură călim ușor ceapa în 2 linguri ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile tăiate feliuțe și ardeiul tocat mărunt. Ținem totul pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Presărăm sare și piper după gust”, recomandă gospodina care administrează blogul citat. 

Ca să nu se lipească conținutul de tavă, îți recomandăm să așezi pe tava hârtie de copt, iar apoi să presori pesmeți. Apoi pui jumătate din aluat, presori din nou pesmeți, așezi umplutura pe tot aluatul din tavă.

 
 

 

La următoarea etapă, punem cașcavalul tăiat felii subțiri deasupra plăcintei din tavă. Iar la ultima etapă adăugăm cealaltă jumătate din aluatul rămas și presurăm macul pentru decor. Lăsăm plăcinta să dospească 30-40 minute și o coacem în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.

Se poate servi rece sau caldă (după preferințe)
Poftă bună!
 

 

Distribuie articolul: