În acest weekend îți propunem să gătești o plăcintă cu ciuperci și cașcaval. Pe lângă faptul că ingredientele sunt accesibile, rețeta se prepară ușor și rapid, nu vă ia mai mult de două ore. Blogul Lacto-ovo-vegetariankitchen publică pozele cu procesul de preparare a plăcintei care te vor ajuta să faci același lucru.
Ingredientele sunt accesibile și le poți găsi în orice magazin:
Aluat :
– 350 g făină
– 250 ml lapte
– 3 ouă
– 2 lingurițe drojdie uscată
– 50 ml ulei de măsline
– 1 linguriță de sare
Umplutură:
– 125 g cașcaval
– 300 g ciuperci
– 1 ceapă
– 1 ardei roșu
– 2 linguri ulei de masline
– sare și piper
Decor :
– semințe de mac
Mod de preparare:
Adunăm într-un vas făina cu drojdia, ouăle , laptele călduț și sarea. Apoi, adăugăm uleiul și amestecăm până se încorporează. Fii atentă! Aluatul trebuie să fie lipicios.
„Pentru umplutură călim ușor ceapa în 2 linguri ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile tăiate feliuțe și ardeiul tocat mărunt. Ținem totul pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Presărăm sare și piper după gust”, recomandă gospodina care administrează blogul citat.
Se poate servi rece sau caldă (după preferințe)
Poftă bună!
Comentarii