Ne-am gândit: ce-ar fi să vă bucurați familia cu niște gogoși delicioși? În acest scop vă prezentăm o rețetă rapidă și foarte delicioasă de gogoși cu glazură de ciocolată. N-au cum să nu vă placă niște chestii pufoase, cu aroma puternica de lămâie (nu faceți economie la coaja rasă) și cu un strat de două degete de ciocolata amăruie (și puțin albă dacă se găsește la îndemână).
Ingrediente:
-2 ouă,
-coajă rasă de la o lămâie,
-20 g drojdie proaspătă,
-un praf de sare,
-200 ml lapte călduț,
-50 g zahăr,
-50 ml ulei,
– cca 500 g făină,

Glazură:
-100 g ciocolată neagră,
-o lingură de unt,

Preparare:
Drojdia se dizolvă în puțin lapte călduț. Într-un castron mai mare (ca să aibă loc aluatul când se va dospi) se adaugă ouăle, sarea, zahărul, uleiul, coaja de lămâie și drojdia dizolvată, apoi se amestecă bine cu un tel.

Se adaugă tot laptele și treptat făina apoi se frământă cu mana un aluat nu prea tare, atât cât să se desprindă de pereții vasului.

Se lasă aluatul să se dospească la cald (eventual în preajma unei surse de căldură).

După ce aluatul și-a dublat volumul, se întinde în foaie de cca un cm și se decupează forme.

Se mai lasă pe blatul de lucru încă 20-30 min să crească în continuare și abia după aceea se prăjesc în ulei încins. După ce s-au rumenit pe ambele fețe, se scot pe prosop de hârtie și se lasă la scurs.

În timp ce se răcesc gogoșii, se pregătește glazura, topind ciocolata pe baie de abur, iar la sfârșit adăugăm untul.

Se trece fiecare gogoașă cu una din fețe, prin acestă glazură de ciocolată și se așează una lângă alta.

Aceste gogoși cu ciocolata sunt un desert rapid, menit să vă scoată din încurcătură, atunci când nu aveți timp pentru un desert mai complicat.

sursa: teobucătar.ro 

Distribuie articolul: