E sâmbătă și vrei să gătești ceva gustos pentru familia ta? Îi poți surprinde plăcut cu niște covrigei. Nu-ți va lua mai mult de oră prepararea covrigeilor, însă gustoșenia cu care îți vei delecta membrii familiei, se merită. Pentru prepararea covrigeilor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g făină 
  • 150 g piure de cartofi
  • 65 g unt sau margarină 
  • un sfert de linguriță de sare 
  • 300 ml apa călduță 
  • 20 g drojdie 
  • cascaval
  • 1 ou

    Mod de preparare:

    Dizolvăm drojdia în apă și o adăugăm în făina cu sare și piure. La sfârșit adăugăm untul topit. Frământăm (dacă e nevoie), mai punem apă sau faină pentru un aluat mai moale și elastic, care nu se lipeste. Lăsăm la crescut până își dublează volumul.

Apoi răsturnăm aluatul pe masă și-l taiem bucăți. Îl lucrăm cu mâna și facem șerpișori pe care îi sucim sau îi răsucim rotunzi. Spargem un ou, îl batem puțin, radem cascaval și ungem covrigeii și la sfârșit îl tapetăm cu cascaval.

Se coc la 200 de grade aproximativ 30 minute.

Poftă bună!

Rețeta a fost recomandată de culinar.ro.

Distribuie articolul: