Cheesecake-ul este o tarta fară coacere care se pregătește ușor și foarte gustoasă și cremoasă. Sunt o mulțime de rețete, noi vă propunem una cu aromă de cafea. Ingrediente:

 200 gr. de biscuiți
80 gr. de unt
400 gr. brânză Philadelphia
200 ml. de lapte condensat
2 cești de cafea naturală
10 gr. gelatină
200 ml. frișcă
cacao pudră


Mod de preparare:

Într-o farfurie adâncă se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit până obținem o masă omogenă.

Pentru a pregăti tarta, avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 22cm, cu posibilitatea de a fi deschisă. Se pune în tavă, într-un strat uniform, compoziția din biscuiți cu unt și se da la frigider pentru o jumatate de oră.

 

Gelatina se înmoaie pentru 10 minute în apă rece. Cit timp se înmoaie gelatina, pregătim două cești mici de cafea tare. După ce trec cele 10 minute, dizolvăm gelatina în cafeaua călduță.

 

Punem brinza Philadelphia într-un bol și adăugăm la ea laptele condensat.

 

Adăugăm și cafeaua cu gelatina. Amestecăm bine.

 

Ne ramâne să adăugăm frișca și amestecăm cu mixerul pâna obținem o masă omogenă și cremoasă.

 

Iată ce obținem…

 

Turnăm masa cremoasă peste blatul din biscuiți, care deja s-a răcit.

 

Se scutură puțin tava pentru a se nivela pe cât e posibil masa cremoasa de brinza cu cafea. Se dă tava la frigider pentru cel puțin 3 ore.

 

După ce s-a răcit și s-a întărit tarta, se presoară cu o sită, pudra din cacao amestecată cu cafea solubilă. Apoi se scoate tava și se trece tarta pe farfuria de servit.

 

Iată și minunatul nostru cheesecake cu cafea.

POFTĂ BUNĂ!

Mulțumim partenerilor noștri de la povareonok.md, pentru rețetă! 

Distribuie articolul: