Deși Panettonele este un desert italienesc, care se servește de Crăciun, acesta își face tot mai mult loc, pe masele noastre de sărbători. Astăzi vă prezentăm rețeta de mini panettone, care sunt absolut delicioase. Ingrediente
2 ouă plus un gălbenuș
1 linguriță extract de vanilie
500g de făină
2 pachețele de drojdie uscată
100g de zahăr pudră
200ml de lapte cald
200g de unt moale
140g amestec de coajă confiată de citrice
100g de lapte, pentru uns
1-2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare
1. Se bat ouăle și gălbenușul cu vanilia. Într-un vas mare, se amestecă făina, drojdia, zahărul și jumătate de linguriță de sare. Se adaugă laptele cald și amestecul de ouă, apoi se bate totul cu o lingură de lemn, până când se obține un aluat moale și lipicios. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă într-un loc cald până când își dublează volumul.

2. Se căptușesc cu hârtie de copt 10 cutii curate de 200g (sau formele dintr-o tavă cu brioșe), în așa fel încât hârtia să iasă cu mult deasupra cutiilor, formând un guler.

3. Se amestecă untul, fructele și coaja în aluatul dospit, de preferat cu mâinile. Se taie aluatul în 10 părți egale și se pune câte o bucată în fiecare cutie. Se acoperă din nou și se lasă până au crescut bine.

4. Se încinge cuptorul la 190˚ C/gaz 5. Cu o pensulă, se unge fiecare panettone cu lapte, apoi se presară migdalele. Se coc timp de 25-30 de minute până când prind o culoare aurie. Pot fi consumate într-un interval de 3 zile sau pot fi congelate până la 6 săptămâni.

5. V.N. per panettone: 472 kilocalorii, 9g proteine, 71g carbohidrați, 20g grăsimi, 11g grăsimi saturate, 2g fibre, 30g zahăr, 0,65g sare

sursa: goodfood.ro

Distribuie articolul: