Cine nu este îndrăgostit de hummus? Acest fel de mâncare arăbească se prepară mai simplu decât ți-ai închipuit! Mai jos, vei vedeea rețeta detaliată, care te va ajuta să obții o pastă apetisantă și potrivită pentru gustări.

Femeia care a dezvăluit această rețetă de preparare a hummus-ului se numește Sarah Carey și este editorul revistei Everyday Food.

Ingrediente necesare:

– 1 cutii de năut

– 1/3 ceașcă de suc proaspăt de lămâie

– 1/4 ceașcă de Tahini (pastă de susan) – un ingredient obligatoriu în rețeta de hummus. ( Mod de preparare: 160 gr. de susan se usucă, timp de 2 minute, în tigaia preîncălzită. După ce s-a răcit, se toarnă în bolul unui mixer vertical, iar peste el, se adaugă un praf de sare și câte puțin din 100 de grame de ulei de floarea-soarelui. Toate aceste ingrediente se mixează bine, adăugând ulei în continuare, până la obținerea unei paste omogene și fine)

– 2 căței de usturoi

– 1/8 linguriță de piper cayenne (piper roșu)

– 1  1/4 linguri de sare grunjoasă

Mod de preparare:

1. Se pun în robotul de bucătărie cățeii de usturoi și se mărunțesc preț de câteva secunde;

2. Se toarnă în containerul robotului de bucătărie boabele de năut conservat;

3. Deasupra, se toarnă sucul a două lămâi;

4. Se adaugă Tahini (preparat după rețeta de mai sus) și praful de sare grujoasă.

5. Toată această masă se mărunțește bine cu robotul de bucătărie, până la obțierea unei paste. Hummusul e gata!

Hummusul se servește proaspăt, stropit cu suc de lămâie și boia. Se întinde pe tradiţionala pită sau pâine și se asortează cu roşii, ceapă ori salată.

Sursa video: YouTube/Everyday Food

Foto: inspiredtaste.net

Distribuie articolul: