Auzim despre ele, le căutăm în comerț, însă ingredientele lor nu sunt tocmai cele mai vegane, dacă suntem amatorii acestui stil alimentar. Bloggerița Sabina Rusnac, autoarea blogului BobulVerde.eu ne propune o rețetă încercată de ea, și anume de batonașe proteice.

„Este destinată persoanelor preocupate de silueta, fitness ăi alimentație sănătoasă și proteica. Batonașele proteice sunt delicioase, naturale și vor constitui o bombă de energie pentru întreaga zi. Ele sunt potrivite pentru dejun, gustare sau pot înlocui cu succes un desert nesănătos”, menționează Sabina pe blogul său.

Din cantitățile de mai jos vei obține cca 4-6 batonașe proteice vegane, iată ingredientele:

 • 200 gr curmale proaspete fără sâmburi (cca 20 curmale)
 • 100 gr migdale
 • 6 linguri de proteină vegetală completă
 • 2 linguri ulei de cocoș crud nerafinat
 • 1 lingură carob (sau cacao)
 • 1 lingură cacao
 • 30 gr alune (opțional)
 • 100 gr ciocolată pentru glazură (opțional)

Pregătire:

 1. Într-un bol, mixează curmalele cu blenderul până ele devin o pastă. Dacă folosești curmale țări, poți adaugă 2-3 linguri apa plată pentru a le procesa mai ușor, sau le poți înmuia 1h în apa plată.
 2. Macină migdalele la râșniță/robot și adaugă-le în pastă de curmale. Treptat, încorporează cacao, carob, proteină, uleiul. Îmbrăca o mănușa pe mână și “framanta” ușor coca pînă se amestecă toate componentele între ele. Vei obține o coca densă, modelabila.
 3. Tapetează o tavă dreptunghiulara cu peliculă alimentară. Eventual, unge-o cu puțin ulei de cocoș. Așează bilă de “aluat” în tavă și apăsa cu degetele pînă va luă formă dreptunghiulara. Opțional, presoara alune întregi pe suprafața batonaselor și apăsa-le că să între ușor în coca. Da, la frigider pentru minimum 3 h. Dacă dorești să grăbești procesul, trimite-le la congelator pentru 1h.
 4. Porționează batonasele proteice după preferința și învelește-le în hârtie de copt sau folie. Se păstrează 3-4 zile la frigider sau timp de 1 luna la congelator.

Câteva secrete de servit, le găsiți adițional pe Bobulverde.eu.