În 23 Decembrie în incinta Ambasadei, reprezentanții Organizației Studenților Basarabeni la București au avut deosebita onoare să participe la o întrevedere cu domnul ambasador agreat al Republicii Moldova la București, Victor Chirilă.

În cadrul discuției, OSB București a vorbit despre experiența reprezentării studențești și au punctat dificultățile cu care se confruntă etnicii români de pretutindeni în cadru instituțiilor preuniversitare/universitare din România, cum ar fi: mărirea burselor pentru basarabeni, acordarea burselor de merit și problemele de cazare întâlnite în contextul pandemic.

Studenții i-au adresat ambasadorului câteva întrebări în legătură cu parcursul european al Republicii Moldova, au discutat despre relația specială dintre România și Republica Moldova și au dezbătut conflictul transnistrian și posibilele soluții de remediere.

Excelența sa și-a manifestat suportul său în vederea activității organizației și, totodată, a împărtășit viziunea tinerilor în legătură cu problemele studenților pentru ai susține în realizarea unor schimbări.

Fiind în perioada sărbătorilor de iarnă OSB București a avut plăcerea să-i încânte pe toți cei prezenți la Ambasada Republicii Moldova cu colinde și cu gânduri bune.

Organizația Studenților Basarabeni din București este o organizație neguvernamentală, non-profit și neafiliată politic, fondată în anul 2005 ca grup de iniţiativă. Studenţii şi elevii basarabeni din Bucureşti s-au solidarizat într-o forma organizată pentru a activa mai eficient.

De-a lungul anilor, OSB Bucureşti a organizat numeroase evenimente culturale, educaţionale şi civice. Scopul acestora este de a educa studenţii şi elevii basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene.

Misiunea noastră este promovarea drepturilor tinerilor studenți basarabeni care se află la studii în România și educarea lor în spirit națio

Distribuie articolul: