Chiar dacă şeful tău e un tip cool, care spune glume bune şi este înţelegător atunci când ai o urgenţă, nu înseamnă că poţi să îi spui orice. Iată care sunt cele mai nepotrivite replici pe care i le poţi da. „Nu am chef să lucrez eu la proiectul ăsta, nu poţi să o rogi pe Maria?” Dacă nu ai un motiv întemeiat să îi spui asta, cum ar fi că lucrezi la un alt proiect şi nu ai timp nici să respiri, nu e ok să refuzi un task.

Dacă el ţi-a repartizat ţie sarcina înseamnă că tu eşti persoana potrivită să o facă. În plus, probabil că “Maria” are şi ea ceva de făcut, la fel de important.

Ce-i spui şefului pentru a te avansa

„Vaaaai, ce m-am plictisit azi la muncă!” Adevărul este că rutina te doboară psihic. Dar să spui că te-ai plictisit la muncă, nu e ok. Şi ce dacă jobul tău constă în nişte operaţiuni standard sau ai avut zile mai libere, nu ai cum şi de ce să te plictiseşi la muncă.

Iar şeful cu siguranţă că nu va aprecia să afle că te plăteşte să te plictiseşti. Dacă laşi rutina să intervină când lucrezi, rişti să faci greşeli şi să te complaci în situaţiile nepotrivite.

Cum sa fii propriul tău șef

„Nu pot să fac eu asta, nu intră în atribuţiile mele”. Astazi bate vântul la locul de muncă şi e o zi extra-busy, aşa că superiorul tău îţi repartizează nişte sarcini care ţi se par nepotrivite. Dacă ţi se par peste nivelul tău de pregătire înseamnă că are încredere în tine că le vei rezolva în mod eficient.

Dacă, însă, ţi se par sub nivelul tău de pregătire, nu e ok să refuzi. Spiritul de echipă înseamnă adaptare la situaţie şi improvizaţii uneori.

Ce să nu-i spui niciodată șefului

Dacă îi dai aceste replici şefului tău îţi garantăm că nu vei avea multe zile în companie.

Sursa/foto: www.cosmopolitan.ro

Distribuie articolul: