Un stil de viaţă sănătos nu este uşor de întreţinut. Printre lucrurile la care trebuie să renunţi se află şi zahărul, iar asta generează o serie de schimbări în organism.

Înainte de toate, trebuie precizat că acest îndulcitor ar trebui înlocuit sau eliminat treptat din alimentaţie, nu brusc.

Nivelul de energie va creşte. Surprinzător ai spune, crezând că acesta determină o agilitate mai mare a corpului. Cu toate acestea, zahărul este cel care blocează capacitatea corpului de stoca energia. În plus, dacă vei renunţa la dulciurile de conţin acest ingredient, nivelul de zahăr din sânge se va menţine constant, iar tu nu vei mai avea probleme cu glicemia, scrie Teotrandafir.

Ţi se va stabiliza greutatea. Ca orice lucru care crează depedenţă, zahărul cere mai mult zahăr. Şi pentru că cea mai mare cantitate se află în alimentele bogate în carbohidraţi şi grăsimi, renunţarea la ele va duce la o greutate stabilă, optimă pentru înălţimea şi stilul tău de viaţă.

Sistemul digestiv va funcţiona mai eficient. Odată ce ai pus zahărul deoparte, intestinele şi colonul tău vor putea funcţiona la capacitate maximă. Poţi lua aportul necesar de zahăr din fructe, bogate în fibre, ce vor duce şi la reglarea tranzitului intestinal.

Nu vei mai simţi nevoia de dulce. Este greu să renunţi la zahăr, însă odată ce treci peste această etapă, corpul tău se va obişnui cu noul regim şi nu-ţi va mai „cere” să-l alimentezi cu dulciuri.

Pielea va fi mai sănătoasă. Afl că zahărul are un efect negativ asupra pielii, astfel că din moment ce ai început să renunţi la el, aspectul tenului ţi se va îmbunătăţi constant.