Mâinile sunt cea mai importantă carte de vizită, de aceea îngrijirea unghiilor este imperativă. Dar ce te faci atunci când unghiile se exfoliează și simpla lor ingrijire nu este de ajuns? Vă propunem câteva obiceiuri și remedii naturiste care te vor scăpa de această problemă.

Sigur ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să ți se exfolieze unghiile. Asta se întamplă atunci când unghiile se deshidratează și își schimbă compoziția. De aceea se subțiază, se agață și se rup. Cei mai mari dușmani ai mâinilor, și împlicit ai unghiilor, sunt agenții chimici din produsele de curățare pe care îi folosim la curățenia casei. Pentru a evita exfolierea unghiilor cel mai bine ar fi să porți mănuși de cauciuc atunci când speli vasele sau faci alte treburi gospodărești. De asemenea ar fi indicat că, după fiecare spălare pe mâini, să folosești o cremă puternic hidratantă.

Renunță să-ți mai folosești unghiile pe post de unelte și să-ți cojești ojă. Atunci când iți pilești unghiile, fă mișcări în aceeași direcție, asta va impiedică exfolierea. Folosește produse cosmetice care întăresc unghiile (base coat) înainte să aplici oja. Acestea sunt doar câteva din obiceiurile pe care ar fi bine să ți le insusești dacă vrei să reduci „accidentele”.

Dacă ești, totuși, atentă la aceste aspecte, însă unghiile tale tot se exfoliază, nu neglija acest lucru. Exfolierea unghiilor poate indica lipsa calciului, magneziului sau vitaminelor din organism. De aceea, ar fi bine sa ai o alimentație corectă și să iți alcătuiești o dietă sănătoasă. Consumă alimente bogate în fier, calciu și magneziu (spanac, ouă, cereale integrale, legume verzi, pește) și alimente bogate în vitaminele A, B6 și C (banane, migdale, morcovi, linte, citrice).

Remedii naturiste care te vor scăpa odată pentru totdeauna de problema unghiiilor exfoliate.

– cel mai simplu tratament este să aplici pe unghii suc proaspăt de lămâie, de câteva ori pe zi. Nu te spăla imediat pe mâini, lasă ca sucul de lămâie să acționeze minim o oră.

– în fiecare seară, înainte de culcare, masează-ți unghiile cu uleiul dintr-o fiolă de vitamina A uleioasă. Aceasta întărește și reconstruiește țesutul unghiei. La fel de bun este și uleiul de ricin și cel de măsline.

– amestecă intr-un bol, până se omogenizează, o lingură de miere, două gălbenușuri și trei linguri de lapte călduț. Inmoaie unghiile în compoziția obținută timp de 15-20 de minute, după care, clătește cu apă călduță. Aceste ingrediente hidratează și hrănesc unghiile, făcându-le mai rezistente și mai sănătoase.

– amestecă o lingură de ulei de măsline cu sucul de la o jumatăte de lămâie. Incălzește compoziția la foc mic, apoi ține unghiile în ea până când se răcește. Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de două săptămâni.

– amestecă o lingură de ulei de măsline, de argan sau de migdale cu o lingură de oțet de mere. Inmoaie unghiile timp de 10 minute. Repetă tratamentul timp de 7 zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Vei observa că acest amestec regenerează, întărește și accelerează creșterea unghiilor.

– fă o pastă din suc de lămâie și miere și aplic-o direct pe unghii prin mișcări circulare.

– încălzește o jumătate de litru de apă în care să dizolvi o linguriță de sare de mare. Ține degetele în aceasta apă timp de aproximativ 20 de minute, după care șterge mâinile și aplică o cremă hidratantă. Repetă procesul în fiecare zi, timp de o săptămână.

– fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pe care să o freci cu ajutorul unei periuțe de dinți pe unghiile deteriorate. Pe lângă faptul că le intărește, bicarbonatul de sodiu, la fel ca și lămâia, albește suprafața unghiei.

Pentru a avea unghii frumoase iți recomand să le ingrijești mereu, nu doar atunci când apar problemele. Mai bine să previi decât să combați, acest lucru este valabil și în cazul unghiilor exfoliate. Pentru că mâinile îngrijite, pe lângă faptul că au un aspect plăcut, mai indică și un stil de viață și un organism sănătos.

Sursă: elle.ro

Distribuie articolul: