De la tradiție nu se abate nimeni! Chiar dacă include reguli demodate și fără sens în zilele noastre. Astfel, gravidele regale sau regalitățile proaspăt devenite mămici sunt înștiințate cu privire la ce au de făcut și când, iar ele respectă, fără ezitare, obiceiurile Casei Regale.  


1.Ținuta de după naștere e aleasă cu mare grijă

Atunci când proaspăta mamă își face apariția în public, orice detaliu este pus la punct și respectat. Atunci când Kate Middleton și Prințul William au ieșit din spital cu primul lor născut ca să îl arate lumii întregi, rochia mamei a fost aleasă cu mare atenție. Kate alesese pentru acel moment, când toate privirile erau ațintite asupra ei, o ținută foarte asemănătoare cu cea purtată cu Prințesa Diana după ce născuse.

2.Când se naște un copil regal, se trag 62 de focuri de armă

Este o tradiție veche militară ca, atunci când vine pe lume un copil în familia regală, să se anunțe marea veste prin focuri de armă, 62 la număr. Trase din turnul Londrei, astfel încât să se afle minunata veste în fiecare cămin londonez. Este o mândrie la care nu renunță poporul britanic. În plus, față de aceste focuri de armă, mai sunt altele – 41 la număr – trase din parcul Hyde, lângă palatul Buckingham.

3.Nou născutul primește mai multe nume

Trei, patru nume, cam atâtea primește copilul regal. Și asta deoarece compensează, probabil, pentru faptul că ei nu au un nume de familie, nu propriu-zis. De exemplu, Prințul George este, de fapt, George Alexander Louis, pe când sora lui, Prințesa Charlotte, este Charlotte Elizabeth Diana. Iar tatăl lor, Prințul William, este William Arthur Phillip Louis.

4.Regina află prima de nașterea unui copil regal

Membrii familiei regale trebuie să o consulte pe Regina Elisabeta a II-a în privința oricărui aspect important din viața lor. Cu alte cuvinte, Regina ia toate deciziile importante. Adică își dă acordul ca doi oameni să se căsătorească și află prima când un bebeluș regal vine pe lume. Protocolul regal presupune ca proaspăta mămică se o sune imediat pe Regină pe un telefon special, cu legătură doar la Suveran, și să o anunțe că un nou copil regal s-a născut.

5.Mămicile regale trebuie să alăpteze

Toată lumea recomandă alăptatul la sân, iar mamele regale nu fac nici ele excepție, sunt și ele sfătuite și chiar aleg și ele să își alăpteze copiii. Kate Middleton a făcut asta în cazul lui George și al lui Charlotte și, cel mai probabil, va proceda la fel și în cazul celui de-al treilea copil al ei. Înainte de nașterea Reginei Elisabeta a II-a, însă mamele regale considerau că alăptatul era sub demnitatea lor și nu practicau asemenea obicei. Totul s-a schimbat odată cu venirea pe lume a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost alăptată, și care a schimbat obiceiul.

6.Bebelușii au scutece din cârpă

Tradiția, din nou, este cea care impune folosirea unui singur gen de pamperși. Și anume cei din cârpă. Prințesa Diana spunea că, în timp, până și familia regală va schimba obiceiul și va trece la folosirea scutecelor pe care orice mămică obișnuită le folosește. Dar iată că s-a înșelat. Kate Middleton a preferat în continuare scutecele din cârpă și acum ia în seamă scutecele biodegradabile. Dar tot din cârpă.

7.Sexul copilului se află doar la naștere

Viitoarele mămici nu trebuie, sub nicio formă, să divulge în public sexul fătului lor. De fapt, secretul este atât de bine păstrat, încât mulți viitori părinți nu vor nici ei să știe ce va fi copilul lor – fată sau băiat. Prințesa Diana știa că va avea băieți, dar nu a făcut publică această informație decât după naștere.

Sursa

Distribuie articolul: