Periile de machiaj murdare pot provoca acnee și alergii. Toate obiectele de uz personal au nevoie de îngrijire și curățare aparte. Specialiștii ne sfătuiesc cum să o facem corect.

Buretele de baie este un rai pentru bacterii. Celulele moarte de pe pielea pe care o exfoliază atît de bine formează un mediu perfect pentru alimentarea și dezvoltarea bacteriilor. Faptul că se usucă încet și rețin multe celule de piele moartă poate provoca infecții grave.

Buretele din plastic trebuie înlocuit o dată la fiecare 2 luni, iar pentru a-l păstra curat, umezește buretele și pune-l în cuptorul cu microunde la temperatură medie pe timp de 30-60 secunde. O altă modalitate de a-l curăți este să-l pui în mașina de spălat (vase sau rufe). Păstrează-l la un loc uscat, preferabil în preajma unui geam, nu în baie. Buretele din fibre naturale este predispus la mucegai. Procedura de curățare a acestuia este diferită: spală-l bine cu apă și săpun, apoi lasă-l la înmuiat pe timp de 1-2 ore într-o soluție de apă cu oțet (2 linguri de oțet la 1 litru de apă). Usucă buretele pe pervaz.

Portfardul se poate curăți ușor cu un șervețel umed sau în mașina automată de spălat.

Foto: 1.bp.blogspot.com

Foto: 1.bp.blogspot.com

Lama de ras. Pentru cele cu lama detașabilă, la locul de unire cu mânerul se pot aduna fire de păr și mucegai. Acestea pot provoca iritații la contact cu pielea. Curăță lama în următorul mod fiecare 2 săptămâni: pregătește o soluție din apă și oțet sau clor și pune lama în acea soluție pe câteva minute. Apoi curăță lamele cu ajutorul unei perii de dinți. Aplică spirt medicinal pe un disc de vată și șterge lama cu acest disc. Păstrează lama pe o suprafață uscată. Dacă o folosești zilnic, lama se schimbă la fiecare 10 zile.

Foto: womenshealthmag.com

Foto: womenshealthmag.com

Peria pentru păr. Curățarea acesteia nu se limitează la scoaterea firelor de păr de pe pieptene. Acesta mai adună și pielea moartă de pe scalp, grăsimi, produse de aranjare și praf. Pieptenele se curăță de păr, se spală bine în apă cu șampon și se lasă la uscat.

Placa pentru păr. Produsele de protecție se pot acumula pe placă sau ondulator. În timp aceste nu permit teperaturii setate să ajungă la păr și vor încărca părul, lipsindu-l de luciu. Șterge ondulatorul fierbinte cu o cârpă din bumbac umedă. Aburul format va înmuia depunerile de pe placă și vei îndepărta ușor murdăria. Se poate utiliza și spray-ul de curățat sticla aplicat pe o cârpă cu care vei șterge placa sau ondulatorul. Și uscătorul de păr absoarbe mult praf care se blochează în ventilatorul din spate. Folosește o perie de dinți uscată și curăță grila din spate a uscătorului de păr

Pensa, foarfecele și ondulatorul pentru gene. Aceste unelte de metal se pot curăți ușor dacă le ștergi cu alcool după fiecare utilizare. Sterilizarea acestora este deosebit de importantă dacă le mai folosește cineva.

Foto: eyelashextensions.com

Foto: eyelashextensions.com

Periile de machiaj. Ai cheltuit înzadar banii pe soluțiile de curățare a feței dacă folosești perii de machiaj murdare. În timpul aplicării machiajului, peria prinde celule de piele, ulei, praf și bacterii ce vor fi aplicate pe pielea ta la următoarea folosire. Periile trebuie spălate cel puțin o dată la două săptămâni în felul următor: fă o soluție din șampon pentru copii și apă, pune periile în această soluție. Nu le roti dintr-o parte în alta, deoarece acest lucru poate strica forma periei. Lasă-le să absoarbă această soluție, după care clătește-le bine sub jet de apă. Șterge-le de un șervețel uscat. Lasă-le să se ususce și aranjează firele periei dacă e nevoie.

Există modalități de dezinfectare a produselor cosmetice. Spre exemplu, rujul îl poți dezinfecta dacă îl pui la congelator timp de o noapte. Fii sigură că vei folosi un ruj fără bacterii și microbi. Iar dacă vrei să îți dezinfectezi pudra, aplică un spary cu alcool peste aceasta.

SURSA