Caz tragic în familia Reginei Frumuseții din Ecuador. Catherine Cando, tânăra de 19 ani care a câștigat prestigiosul titlul „Reina de Duran”, s-a stins subit după o operație nereușită de eliminare a stratului adipos (grăsimii). Straniu, în această poveste tristă, este faptul că cei care au impus-o pe tânără să urce pe masa de operații au fost chiar jurații din concursul de frumusețe pe care l-a câștigat.

Catherine Cando a devenit Regină a Frumuseții „Reina de Duran” în luna în luna octombrie a anului trecut. Ghinionul care i-a luat zilele a fost chiar unul dintre premiile pe care le-a primit în urma victoriei – o operație chirurgicală de liposucție. În afară de aceasta, tânăra primise în dar o tabletă și un automobil. 

Inițial fata de 19 ani a refuzat să-și facă intervenția chirurgicală, însă cei care au convins-o că are nevoie de operație au fost chiar jurații din concurs.

Potrivit Foxnews Latino, juriul n-a luat în serios doleanța tinerei, de a slăbi cu ajutorul sportului, așa că au impus-o, practic, să ia certificatul care atestă premiul „chirurgical” și n-au vrut în ruptul capului să-i ofere certificatul unei alte finaliste. 

Daniel Zavela, fratele fetei care s-a stins foarte neașteptat, a declarat că cel care a insistat asupra operației de liposucție a fost însuși chirurgul plastician, care îi suna tinerei acasă cu regularitate. 

Angajații clinicii la care a avut loc operația cu final tragic i-au anunțat pe apropiații tinerei că aceasta s-a stins în urma unui stop cardiac, însă avocatul angajat de familie a identificată că nu aceasta e cauza morții Catherinei, ci o hemoragie la nivelul creierului. 

Familia Catherinei Cando a solicitat desfășurarea unei expertize medico-legale, care să identifice concret circumstanțele producerii acestui deces, iar chirurgul plastician deja a fost reținut de către poliția locală. Organele legii s-au gândit că acesta ar putea părăsi teritoriul țării fără ca să răspundă de fapta comisă. 

Sursa citată nu menționează și denumirea clinicii la care a fost desfășurată operația de eliminare a țesutului adipos de pe corpul tinerei. 

Foto: elcomercio.com, vice.com4, elcomercio.com

Distribuie articolul: