Să fii regină nu e chiar atât de ușor. Să trăiești cu această distincție nu e nici pe departe atât de romantic și profitabil, cum ar crede unii. Acest lucru a fost confirmat de suverana Angliei, Elisabeta a II-a. Ea a recunoscut că atunci când poartă celebra coroană de monarh, nu poate să se uite în jos, la picioarele ei.

Acest accesoriu, în opinia reginei, nu e atât de frumos pe cât e de greu și periculos chiar:

„Purtând coroana pe cap, e imposibil să citești un discurs, deoarece e dificil să lăsați capul în jos. Ba chiar, vă puteți rupe ușor gâtul”, a spus regina.

Coroana, într-adevăr, cântărește destul de mult – aproximativ 1,3 kilograme. Această greutate impresionantă se datorază pietrelor prețioase (diamante, safire, smaralde și altele), cu care este decorată.

Citește și: Ce au îmbrăcat vedetele la prima întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a?

Din fericire, Elisabeta a II-a nu este obligată să poarte frecvent această podoabă pe cap. Pentru prima dată, monarhul a purtat coroana în 1953 în timpul unei corporații, iar apoi a continuat să facă acest lucru (și continuă să o facă) atunci când are loc deschiderea anuală a Parlamentului.

Cu toate acestea, regina a precizat că, pentru monarhul în persoană, coroana este un atribut foarte important.

„Are multe părți negative, dar nu se poate trece cu vederea importanța și semnificația acesteia”, a mai adăugat Elisabeta a II-a.

Sursa: spletnik.ru